Aproximativ 100 de persoane, copii și adulți, au protestat, sâmbătă după-amiază, având motto-ul „Marșul pentru viață”, împotriva avortului. Acțiunea a fost autorizată de Primărie așa că protestatarii s-au deplasat pe artera de circulație.
Ei au au purtat pancarde pe care se putea citi: „Spune Nu avortului”, „Viaţa începe în momentul concepţiei”, „Avortul nu te face neînsărcinată, avortul te face mama unui copil mort”, „Anticoncepţionalele sunt avortive” sau „Să nu porţi centură de siguranţă este ilegal. De ce uciderea unui copil nenăscut este legală?”, sunt câteva din mesajele transmise de protestatarii care au defilat pe străzile Sucevei. Nu au lipsit crucille și icoanele. Între protestatari s-au aflat și fețe bisericești.
Protestul a început în jur de ora 14.00, participanții având punct de întâlnire Biserica „Sf. Dumitru”, după care au plecat pe esplanadă, pe traseul Casa de Cultură – Biserica Sf Înviere, Palatul Administrativ, Biblioteca Judeţeană – Magazinul Bucovina – Palatul de Justiţie – Policlinica Areni – Spitalul Judeţean, la întoarcere refăcând traseul, în sens invers.
„Avem cu noi Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Florești și Icoana Sfântului Stelian, ocrotitorul familiei. Dreptul la viață îl avem cu toții și, cu ajutorul lui Dumnezeu, putem răzbate și peste momentele grele ale vieții”, a spus unul din preoții prezenți la procesiune.
Iniţiatorii manifestării susţin că „în ultimii 26 de ani, în România au fost ucişi peste 24 de milioane de copii prin avort”, iar zilnic sunt înregistrate la nivel național 400 de avorturi. Organizatorii marşului au atras atenţia asupra faptului că multe familii ajung să regrete că nu au luat decizia conceperii unui copil într-o anumită perioadă, socotind că sunt prea tineri pentru a avea o responsabilitate precum cea a creșterii unui copil.
În timpul marșului, trecătorilor le-au fost distribuite broșuri despre avort și pliante informative cu privire la pilulele anticoncepţionale. Organizatorii acestui marș au fost Alianţa Bucovina Pentru Viaţă : Asociaţia ProVita Bucovina, APOR Suceava, Bucovina Profundă, Asociaţia Sfântul Ioan cel Nou, Fundaţia Sfinţii Martiri Brâncoveni – Suceava, Asociaţia Familia Ortodoxă Sf. Ioachim şi Ana, ASCOR Suceava, Asociaţia Culturală Sfântul Mitropolit Dosoftei, Fundaţia Pentru Oameni, Fundaţia IPAMIA, Asociaţia Ucrainenilor Ortodocşi din Bucovina, Asociaţia Kozaciok.