Duminică 19 Ianuarie 2025, Actualizat acum 18 zile 12:00 am

Parcul auto al unei cunoscute firme din Suceava, scos la licitaţie

masiniParcul auto al unei cunoscute firme din Suceava este scos la licitație. Este vorba despre firma SC Gaitan M93 Prodcom SRL. Lichidatorul anunță scoaterea la licitație a stocurilor de mărfuri la prețul de 1.067.682 lei și flota auto, respectiv o două autospecializate Mercedes Benz, remorca Koegel, două autoutilitare N3 Man, o remorcă Drema, o autoutilitară N2 Mercedes Benz, o autoutilitară N2 Ford, o autoutilitară NI Volkswagen, un autoturism Dacia Solenza, două autoutilitare Gaz, un Peugeot, un autoturism Skoda, vola Hanomag 20E (2- buc), încarcatoare pneuri, motostivuitor, la prețul de 118.400 lei.

like-facebookDatoriile firmei ajunseseră la o sumă de peste 144 de miliarde de lei vechi, iar administratorul societăţii, Constantin Găitan, a decis că nu mai poate continua, cerând în nume propriu insolvenţa.

Societatea care are ca asociaţi pe Constantin şi Constanţa Găitan, s-a înfiinţat în 1993, având ca obiect principal de activitate comerţul cu materiale de construcţii şi în secundar comercializarea îngrăşămintelor chimice, reuşind să dezvolte trei puncte de lucru, la Scheia, Moara şi Bilca, cu un capital social de 1.200.000 de lei.

Conform cererii de deschidere a procedurii insolvenţei, până în anul 2010, societatea a avut o creştere constantă a cifrei de afaceri, a profitului, a numărului de angajaţi şi a activelor. Din acel an, pe fondul crizei economice, firma a început să înregistreze scăderi a cifrei de afaceri.

„Pentru a putea desfăşura în bune condiţii activitatea şi pentru păstrarea locurilor de muncă, pentru a putea plăti în continuare creditele angajate în anii anteriori, societatea a încercat să dezvolte comerţul cu îngrăşăminte chimice. Din 2011, eforturile noastre au făcut ca cifra de afaceri să îşi reia creşterea. Numai că din această afacere – comercializarea de îngrăşăminte, care necesită spaţii de depozitare mult mai mari, parc auto mai mare precum şi surse importante de bani pentru stocuri şi pentru acordarea de termene de plată mari pentru clienţii noştri care sunt în principal fermieri se obţin venituri doar în anumite perioade din an. S-a ajuns la încasarea cu întârziere a facturilor datorită problemelor financiare ale clienţilor sau datorită termenelor de plată mult mai mari solicitate de fermieri – 6 sau 7 luni” a explicat administratorul Constantin Găitan în cererea de deschidere a procedurii insolvenţei.

El a arătat că în acest fel, nu se dispune de cash-ul necesar achitării datoriilor curente şi restante, acestea însemnând 6,6 milioane de lei datorii către furnizori, 6,8 milioane de lei credite bancare pe termen scurt, 740 mii de lei credite bancare pe termen lung, 169 mii lei datorii la bugetul consolidat al statului, drepturi salariale de peste 50 de mii de lei. In total valoarea datoriilor atinge 14.402.426 lei (144 miliarde de lei vechi).


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*