Duminică 19 Ianuarie 2025, Actualizat acum 18 zile 12:00 am

Olărean nu renunță la războiul cu funcționarii Primăriei Rădăuți

aurel olareanPrimarul suspendat al municipiului Rădăuți, Aurel Olărean, continuă bătălia în instanță cu funcționarii Primăriei. El a cerut Judecătoriei Rădăuți să retrimită dosarul la procurori pentru a relua cercetările asupa unor funcționari ai Primăriei pe care îi acuză de abuz în serviciu, după ce cauza a fost clasată printr-o ordonanță de magistrați.

like-facebookAvocatul edilului, Vasile Frijan, a invocat în fața instanței că „domnul Olărean consideră că funcționarii respectivi au săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu datorită faptului că nu au prezentat întreaga realitate a situației din municipiului Rădăuți și problemele cu care se confruntă Primăria pe punctele pe care le-a solicitat Curtea de Apel astfel, ducând în eroare instanța clujeană ceea ce a dus la respingerea solicitării sale. E vorba despre acea adresă trimisă la Curtea de Apel Cluj Napoca ,de răspunsul de fapt trimis de către funcționarii Primăriei Rădăuți la adresa solicitată de Curtea de Apel Cluj asupra unor informații”.

Trebuie reamintit că la începutul lunii octombrie 2014, Olărean a făcut plângere penală împotriva secretarului Primăriei Rădăuți, Marinică Sofroni, a consilierului juridic, Câmpeanu Alexandra Adriana, și a contabilei Romencu Camelia, pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.

În sesizarea depusă procurilor, edilul suspendat arată motivele care au stat la baza deciziei de a-l determina pe Aurel Olărean să se adreseze instanței. În sesizarea depusă procurilor, edilul suspendat arată motivele care au stat la baza deciziei de a-l determina pe Aurel Olărean să se adreseze instanței.
În data de 3 septembrie, cei trei în calitate de funcționari ai Primăriei Rădăuți au trimis la Curtea de Apel Cluj o adresă în care nu au comunicat realitatea din cadrul Primăriei, aratând că la Primăriei sunt doar 142 de cereri pentru autorizație de construcție și că activitateaîn acest sens a fost preluată de Consiliul Județean Suceava. Cu rea credință a omis să spună că pentru emitera autorizațiilor este encesară semnătura primarului pe formularul F3, altfel orice autorizație fără emiterea semnăturii primarului este nulă de drept”, arată Olărean în sesizare către magistrați

Solicitarea instanței a avut în vedere stabilirea situației de fapt în municipiul Rădăuți, cu privire la cererea formulată de Olărean de ridicare a restricției a nu comunica sau de a se apropia de angajații Primăriei, potrivit aceluiași document.P rimarul suspendat susține că această inducere în eroare a instanței a dus la pronunțarea unei decizii greșite a instanței clujene care a luat în calcul adresa Primăriei Rădăuți ca fiind una care reflectă realitatea. Olărean solicita cercetarea celor trei persoane pentru abuz în serviciu și tragerea lor la răspundere.

„Noi am susținut că în mod greșit procurorii au clasat dosarul și nu au făcut verificări sub aspectul existenței sau inexistenței infracțiunii datorită faptului că ei au înțeles greșit plângerea depusă de domnul Olărean. Practic, ordonanța procurorilor de clasare a cauzei se referă la faptul că domnul Olărean ar fi sesizat funcționarii Primăriei Rădăuți că nu au detaliat Curții de Apel Cluj care este procedura de emitere a autorizației de construcție. Ori domnul Olărean nu a sesizat acest aspect ,el a sesizat că funcționarii Primăriei Rădăuți prin răspunsul lor adresat Curții de Apel Cluj Napoca au trunchiat adevărul și nu au arătat întreaga realitate din municipiul Rădăuți. Probleme cu care se confruntă încercând să inducă instanței clujene ideea că nu este necesară întoarcerea primarului la conducere iar domnii procurori plecând de la premiza aceasta greșită au clasat dosarul considerând că fapta nu există”, a spus avocatul Vasile Frijan.

Potrivit apărătorului, primarul suspendat a continuat demersurile în insțanță și a sesizat procedura legală prevăzută de Codul de Procedură Penală, articolul 340 . Avocatul susține că Olărean a solicitat instanței din Rădăuți să verifice acea ordonnață și să dispună trimiterea dosarului înapoi în vederea începerii cercetării penale împotriva persoanelor vinovate de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu sau cel puțin să se verifice efectiv, dacă acea infracțiune există sau nu.

„Trebuie să ne raportăm și la faptul că exista sau nu…nu știm. Ttrebuie să verifice domnii procurori acel răspuns de la minister. Noi nu știm dacă răspunsul de la minister a ajuns la cunoștința funcționarilor de la Primăria Rădăuți înainte de a trimite răspunsul către Cluj sau după . Referitor la contractual dintre Primărie și Consiliul Județean care nu a mai fost pus în aplicare întrucât nu exista semnătura primarului pe formularul F3. Ori în adresa către Curtea De Apel Cluj, la problema referitoare la urbanism, funcționarii Primăriei au arătat că s-a rezolvat problema prin contractul respectiv. Ori trebuia să se cerceteze dacă se știa că nu putea fi pus în aplicare acel contract sau nu.Dacă ei știau deja că acel contract nu putea fi pus în aplicare, e clar că intenția lor a fost de rea credință când au făcut acel înscris către Curtea de apel Cluj”, a spus avocatul.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Marinica SOFRONI says:

    In septembrie 2015 instanta clujeana a inaintat o adresa catre Primaria Radauti prin care a adresat 4-5 intrebari la care noi i-am raspuns punctual. Nu ni s-a cerut un memoriu cu privire la situatia Radautiului asa cum insinueaza dl. Olarean .
    Din acest motiv plangerea sa penala a fost clasata atat de catre procuror cat si de catre prim-procuror iar pe data de 22.02.2016 si de Judecatoria Radauti.
    Dl. Olarean nu a facut altceva decat sa induca in eroare organele judiciare (fapta prevazuta de codul penal).
    Asa stand lucrurile mi se pare ciudata apartia articolului de fata.
    (http://portal.just.ro/285/SitePages/Dosar.aspx? id_dosar=28500000000069815&id_inst=285)

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*