Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

Înființarea Serviciului Județean de Salubrizare, aprobată de consilierii județeni

cj noiembrie (1)Consiliul Județean Suceava a aprobat, vineri, înființarea Serviciului Public Județean de Salubrizare. Administrația județeană avea obligația de a înființa acest serviciu, să adopte regulamentul de funcționare, să stabilească obiectivele și indicatorii de performanță și de evaluare și dispoziții tranzitorii.

Potrivit vicepreședintelui CJ, Alexandru Rădulescu, abordarea regională a gestiunii deșeurilor presupune implementarea unui sistem de management integrat al deșeurilor la nivelul județului. Astfel, Consiliul Județean Suceava,în calitate de beneficiar, a încheiat în 2011, un contractul de finanțare pentru implementarea Proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Suceava”, proiect finanțat din fonduri comunitare în cadrul Programului Operațional Sectorial, Axa 2-Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deșeurilor și reabilitarea siturilor contaminate istoric.

cj noiembrie (2)Scopul principal al acestui proiect este realizarea sistemului de management integrat al deșeurilor la nivelul județului Suceava, impuse de legislația comunitară. În contextul în care anul 2015 este an de finalizare a acestui proiect,ne propunem să finalizăm și modul de administrate și funcționare a instalațiilor de deșeuri realizate în cadrul proiectului. Unitățile administrativ-teritoriale din județ s-au asociat în scopul implementării Proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Suceava” în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deșeurilor Suceava. Regulamentul serviciului de salubrizare include colectarea separată și transportul separat al deșeurilor municipale și al deșeurilor similare provenind activități comerciale din industrie și instituții, operarea/administrarea stațiilor de transfer pentru deșeurile municipale și deșeuri similare,sortatea deșeurilor în stațiile de sortare, organizarea prelucrării,neutralizării și valorificării materiale și energetice a deșeurilor, colectarea și transportul deșeurilor provenite din locuințe, generate de activități de reamenajre și reabilitare interioară și/sau exterioară a acestora,colectarea cadavrelor animalelor de pe domeniul public și predarea acestora către unitățile de ecarisaj sau către instalațiile de neutralizare.cj noiembrie (7)

7 zone mari de colectare

Pentru a asigura implementarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor, județul a fost împărțit în 7 zone mari de colectare, fiecare dintre ele fiind deservită de una sau mai multe instalații de gestionare a deșeurilor,care vor fi parte integrantă a SMID Suceava. Prin proiect sunt realizate trei stații de transfer -Rădăuți, Fălticeni,Câmpulung Moldovenesc și vor fi ixtinse cele două stații de transfer realizate prin proiecte Phare Ces-Gura Humorului și Vatra Dornei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*