Sătule să tot îndure capriciile celor de la Termica, sute familii din Suceava au preferat să renunţe la sistemul centralizat de termoficare şi să-şi monteze centrale proprii. Conducerea falitei TERMICA, disperată că-şi pierde clienţii, încearcă să pară optimistă, dar recunoaşte că nu ştie exact care este amploarea acestui fenomen. In prezent se desfăşoară negocierea directă între Primăria Suceava şi cele trei firme ce doresc să asigure furnizarea apei calde şi căldurii în municipiul reşedinţă de județ. Debranşările de la sistemul centralizat de termoficare continuă să se facă şi în acest an.
Potrivit directoruli SC Termica SA, Ovidiu Dumitrescu, până în prezent s-au debranşat de la sistemul centralizat de termoficare mai bine de 600 de locuinţe şi mai sunt şi alte cereri de debranşare, însă cifra exactă nu se ştie acum. “Până acum au fost 610 consumatori debranşaţi şi mai sunt şi alte cereri de debranşare, nu ştiu o cifră exactă”, a declarat Ovidiu Dumitrescu, directorul general al SC Termica SA. Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, debranşările de la reţeaua centralizată de termoficare se fac doar în perioada în care nu se furnizează căldură, adică în perioada caldă a anului.
“Conform unei hotărâri de Consiliu Local, după 1 octombrie nu mai sunt permise debranşările, acestea se pot face, conform legii, în perioada în care nu se furnizează căldură, adică de la sfârşitul lunii aprilie, până la sfârşitul lunii septembrie”, a declarat Ovidiu Dumitrescu, directorul general al SC Termica SA.
Ovidiu Dumitrescu a mai precizat că în aceaşi perioadă a anului trecut erau debranşate de la reţeaua centrală de termoficare 670 de locuinţe.
Precizăm că după declararea falimentului Termica, au avut loc două licitaţii în ceea ce priveşte asigurarea transportului şi distribuţiei agentului termic în municipiul Suceava, însă fără succes. Prima etapă a licitaţiei pentru transportul şi distribuţia agentului termic în municipiul reşedinţă de judeţ a fost anulată din cauză că la aceasta au fost depuse doar două oferte, iar în caietul de sarcini este prevăzut că minimul de oferte este de trei. Cea de-a doua etapă a licitaţiei a fost anulată din cauza neeligibilităţii unei firme ofertante, prin urmare, în “concurs” rămânând din nou doar doi concurenţi. In acest sens, de marţi, 18 august la Primăria municipiului Suceava are loc negocierea directă între cele trei firme ofertante şi comisia de licitaţie a Primăriei.
Pentru asigurarea apei calde şi căldurii în municipiul reşedinţă de judeţ, s-au depus trei oferte, după cum urmează: SC Thermonet SRL, SC TRANSAGENT SRL şi Veolia Energie Bucureşti. Potrivit primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, “încă se negociază şi se lucrează la un raport”, astfel, datele referitoare la un posibil câştigător sunt confidenţiale.
Sursa: Obiectiv de Suceava