Vineri 20 Septembrie 2024, Actualizat acum 263 zile 12:00 am

FOTO! Drumul județean Mihoveni- Costâna, inaugurat de autorități

drum inaugurat (16)Drumul Județean 178 A Mihoveni-Costâna a fost finalizat. Început încă din 2o11, când la conducerea administrației județene era Gheorghe Flutur, drumul, care arăta ca o uliță a satului, a fost finalizat în acest an. 

like-facebookDarea sa în folosință scurtează drumul spre Suceava cu 14  km.  Artera de circulația  scurtează traseele celor care  vin din zona Pătrăuţi, Todireşti, Comăneşti, Humoreni spre Șcheia și Suceava. 

„Este un drum de legătură între foarte multe localități și care va scurta distanța pentru  mulți locuitori  și care vor ajunge mai repede în municipiul reședință de județ. În această perioadă sunt efectuate lucrări la podul din cartierul Ițcani, urmează să fie făcute lucrări pe pasarela din Ițcani …Cred că  această scurtătură spre Suceava va fi foarte frecventată. Drumul este din banii Consiliului Județean și a fost executat de Direcția de Drumuri și Poduri”, a spus Nechifor.

Primarul comunei Șcheia, Vasile Andriciuc, a declarat că pe raza comunei Șcheia s-a betonat un km și alt  km a fost  asfaltat, legătura făcându-se între satele Mihoveni și Costâna, acesta din urmă aparținând de comuna Todirești.

Din punctul meu de vedere, este un drum foarte frecventat de oamenii din satele din împrejurimi.Au fost făcute numeroase apeluri din partea primarilor pentru a fi asflatat și în sfârșit iată că lucrarea s-a finalizat. Este binevenit pentru toți locuitorii, circa 40.000 din zonă, care il folosesc, mai ales accesul către municipiul Suceava întrucât până acum trebuiau să ajungă în Suceava peste podul de la Dărmănești. Dacă gândim în perspectivă este un pod îmbrătrânit și nu se va  mai putea face accesul pe E85, plus de asta s-a decongestionat traficul de pe E 85  în proporție de 30%. Mai mult, sunt probleme cu podul de la Ițcani  și cu cel de pe DC 74- Șcheia, acest drum finalizat, mă repet,  satisface pe deplin toată circulația de pe Valea Solonețului. Desigur, la acestă arteră de circulație s-a lucrat destul de greu, având în  vedere că pe raza satului Mihoveni,mai précis la ieșirea din pădurea în zona Goldani, au trebuit făcuse desecări, au fost  efectuate lucrări de regularizeze  și săpate șanțuri. Trebuie să reamintim că traiul unui drum este șanțul. Nu avem riscuri de alunecări de teren, sunt însă în schimb  foarte multe infiltrații de apă și să nu omitem  că pe partea stângă și pe partea dreaptă a acestui tronson este pădurea de la Mihoveni”, a spus Vasile Andriciuc.

 La darea în folosință a drumului au mai fost prezenți primarii comunelor învecinate și directorul Direcției de Drumuri județene, Radu Avădănei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*