Duminică 19 Ianuarie 2025, Actualizat acum 18 zile 12:00 am

Fata din Suceava care a adus fericirea pe toată planeta: cele 15 lucruri dure pe care trebuie să încetăm să ni le mai facem

luminita2Luminiţa Daniela Saviuc, suceveanca ce a cucerit lumea prin talentul său motivaţional cu un articol publicat de Huffington Post în 2012 vine cu un nou set de lucruri prin care ne facem rău singuri şi la care ar trebui să renunţăm.

„Mulţi oameni ajung să treacă prin suferinţă „inutilă” din cauza gândurilor, credinţelor sau comportamentelor nesănătoase pe care le perpetuează. Sunt atât de inconştienţi de conştiinţa lor, încât ajung să dea vina pe lucruri exterioare pentru nefericirea lor. Ar vrea ca lumea să înceteze să-i facă să sufere, când de fapt îşi fac rău cu mâna lor”, spune pe blogul său Luminiţa Daniela Saviuc, românca de 29 de ani care a cucerit întreaga lume cu talentul său motivaţional.

Potrivit acesteia, suntem centrul universului nostru personal, iar gândurile pe care le avem, cuvintele pe care le rostim, convingerile pe care le avem şi lucrurile pe care le facem setează modalitatea în care oamenii şi viaţa în general ne vor „trata”. Dacă vrem ca lumea să înceteze să fie neprietenoasă cu noi trebuie să ne asigurăm că noi înşine încetăm să facem lucrurile care cauzează suferinţa şi durerea. Trebuie să ne asigurăm că noi încetăm să ne facem singuri rău. Mai jos aveţi 15 lucruri pe care trebuie să încetăm să ni le mai facem, lucruri care ne vor ajuta să ne eliberăm mintea, sufletul, trupul şi viaţa de tot ceea ce nu ne mai este de folos, nu ne mai ajută să progresăm şi nu ne mai face fericiţi, permiţând doar lucrurilor bune să apară în faţa noastră.

1.    Nu vă gândiţi la fericire ca la o destinaţie, ci ca la călătorie Fericirea este o călătorie, nu o destinaţie. Dacă nu puteţi fi fericit pe moment, chiar aici, chiar acum, sunt şanse să nu fiţi niciodata fericit. Ţineţi minte că nu există o cale spre fericire, fericirea este calea. Aşadar, preţuiţi fiecare moment de care aveţi parte şi preţuiţi-l mai mult dacă îl împărtăşiţi cu cineva special. Ţineţi minte că timpul nu aşteaptă după nimeni.

2.    Încetaţi să vă „poluaţi” cu gânduri negative Calitatea vieţii voastre este direct proporţională cu calitatea gândurilor voastre. Dacă vreţi ca viaţa să vi se îmbunătăţească, să arătaţi mai bine, să vă simţiţi mai bine, trebuie să încetaţi să vă „intoxicaţi” cu gânduri negative, descurajante şi toxice.

3.    Încetaţi să căutaţi justificări pentru a vă limita Nu există limite la ceea ce putem ajunge şi ceea ce putem avea în viaţă, cu excepţia celor pe care ni le impunem singuri. Cei care continuă să găsească justificări pentru a se limita, vor continua să îşi construiască viaţa dintr-o poziţie a limitelor.

4.    Încetează să-ţi spui că nu ai făcut suficient Ai auzit de expresia: „Ai grijă cum vorbeşti cu propria persoană pentru că şi tu asculţi?” Ei bine, ghici ce? Dacă vei continua să îţi repeţi aceleaşi lucruri triste potrivit cărora nu eşti destul de bun, suficient de deştept, de tânăr, nu te consideri valoros, nu eşti destul de bogat şi aşa mai departe, vei continua să influenţezi acele convingeri toxice şi vei continua să atragi în viaţa ta oameni şi experienţe care îţi vor dovedi că ai dreptate. Pentru că ghici ce? Viaţa îţi va da mereu experienţele la care de gândeşti, pe care le simţi şi pe care le meriţi, pentru că atât de mult te iubeşte viaţa.

5.    Încetează să îţi petreci timpul cu gaşca nepotrivită Jim Rohn spunea la un moment dat că eşti media dintre cei 5 oameni cu care îţi petreci cea mai mare parte a timpului, iar din experienţă proprie îţi pot spune că acest lucru este adevărat. Dacă îşi pierzi timpul cu oameni negativi şi toxici, oameni care adoră să se plângă despre orice şi oricine şi care aşteapta ca întreaga lume să se schimbe pentru ca să fie în sfârşit fericiţi, vei începe să „copiezi” comportamentul lor. Şi, fără ca tu să îţi dai seama, vei începe să ai aceleaşi păreri şi să te comporţi la fel ca ei.

6.    Încetează să aştepţi să îţi înceapă viaţa Acest moment este viaţa ta. Dacă iroseşti acest moment aşteptând ca viaţa să înceapă, îţi vei irosi viaţa aşteptând. „Aşteptarea este o stare de spirit. Practic, înseamnă că îţi doreşti viitorul şi nu prezentul. Nu îţi doreşti ceea ce ai, ci ceea ce nu ai. Cu fiecare tip de aştepare, inconştient creezi un conflict între persoana ta acum şi aici, unde nu vrei să te afli şi viitorul proiectat, unde vrei să te afli. Acest lucru îţi reduce calitatea vieţii, făcându-te să te pierzi în trecut”- „Puterea prezentului: Un ghid pentru înălţarea spirituală”.

7.    Încetează să te plângi Dacă nu îţi place un lucru, schimbă-l. Dacă nu poţi să îl schimbi, schimbă modalitatea în care te raportezi la el. Schimbă-ţi atitudinea, percepţia, dar încetează să te plângi, pentru că, crede-mă, plângându-te nu vei face ca lucrurile să meargă mai bine, ci din contră, acestea vor merge mai prost.

8.    Încetează să te compari cu alţii Menirea ta pe acest Pământ nu este să fii mai bun ca alţii, ci mai bun decât erai. Mai bun astăzi decât erai ieri. Menirea ta este să fii mai bun decât propria persoană, nu mai bun decât alţii. În loc să te uiţi în dreapta sau în stânga pentru a vedea ce fac alţii şi în loc să îţi iroseşti timpul şi energia preţioasă să  îţi compari viaţa cu a altora, ai putea să păstrezi acea energie şi să te canalizezi pe ceva ce te face fericit şi îţi aduce pace interioară.

9.     Încetează să trăieşti în trecut Fiecare viaţă îţi oferă o nouă şansă să începi de la capăt, pentru a lăsa trecutul în urma ta şi a începe o nouă viaţă, dar şi pentru a învăţa să preţuieşti acest dar minunat pe care ţi-l oferă viaţa.

10.     Încetează să cauţi dragostea în locurile nepotrivite De ce cauţi dragostea în locurile nepotrivite, când aceasta stă ascunsă în adâncul sufletului tau, aşteptând să fie descoperită? Găseşte dragostea care se ascunde în tine şi fă-te una cu ea, iar apoi, întreaga lume te va bombarda cu iubire.

11.     Încetează să îţi faci griji Lasă grijile în urma ta, nu îţi aduc nimic bun. Nu îţi fă griji cu privire la nimic; în loc de asta, roagă-te pentru tot. Spune-i lui Dumnezeu de ce ai nevoie şi mulţumeşte-i pentru tot ce a făcut pentru tine. Vei experimenta pacea oferită de Dumnezeu, care întrece orice am putea să înţelegem. Pacea Sa îţi va păzi mintea şi sufletul.

12.    Încetează să fi nerecunoscător Cei care sunt nerecunoscători pentru ceea ce au vor pierde darul cu care au fost binecuvântaţi de viaţă, iar când acele daruri le vor fi luate, vor realiza cât de mult ar fi trebuit să fie recunoscători. Sunt atâtea lucruri în lumea aceasta pentru care trebuie să fim recunoscători şi pe care trebuie să le apreciem. Cu cât vei aprecia mai mult ce are să-ţi ofere viaţa, cu atât viaţa îţi va da mai multe lucruri care să te bucure.

13.    Încetează să te strădui aşa tare să te faci plăcut Dacă vrei ca ceilalţi să te placă, încetează să te strădui prea tare. Da, ai auzit bine, încetează să te strădui aşa tare. Dacă vrei ca ceilalţi să te placă, trăieşte-ţi viaţa într-un mod care să-i facă pe ceilalţi curioşi despre tine şi despre viaţa ta. Ocupă-ţi timpul cu lucruri care te pasionează şi care-ţi fac inima să cânte de bucurie, iar dacă vei face asta nu doar oamenii te vor iubi, ci şi tu, iar asta te va face foarte fericit.

14. Încetează să te îndoieşti de tine Ai încredere în propria persoană. Fii conştient de faptul că există o forţă în tine care este mai puternică decât ţi-ai imaginat vreodată. Încetează să te îndoieşti de tine şi învaţă să ai încredere în propriile forţe. Învaţă să ai încredere în tine, în înţelepciunea ta, în puterea ta. Niciunul dintre noi nu ne aflăm pe Pământ accidental, toţi avem daruri şi talente unice, de care este nevoie în această lume. Contează cine suntem.

15.    Încetează să iei din afară ce contează pentru tine Sunt lucruri în viaţă pe care le facem şi lucruri pe care nu le facem. Ceea e suntem este etern, iar ceea ce avem este temporar. Niciodată nu trebuie să te uiţi în afară pentru lucruri, oameni şi experienţe care să-ţi confirme valoarea. Niciodată nu îţi lua un barometru al valorii din afara ta, pentru că acest lucru te face sclavul lucrurilor, oamenilor şi experienţelor pe care nu le poţi controla.

PS: Ştiu că trebuie să „stopăm” multe lucru, dar cred că toţi avem nevoie să ni se reamintească cât ne facem rău nouă şi vieţii noastre din cauza gândurilor, convingerilor, acţiunilor şi comportamentelor. Acestea sunt mai dăunătoare decât verbul „a stopa”.

Sursa: Adevarul


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*