Marti 18 Iunie 2024, Actualizat acum 169 zile 12:00 am

Doi indivizi reţinuţi după percheziţiile de joi. Scoateau ţigări din Ucraina prin judeţul Suceava şi le vindeau la Bucureşti

perchezitiiProcurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 București efectuează cercetări pentru  mai multe infracțiuni de contrabandă în care sunt implicate 25 de persoane.

like-facebookJoi, pe baza autorizațiilor emise de instanța competentă, polițiști din cadrul Poliției Sector 1 București, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și Inspectoratul General al Poliției Române — SIAS, sub coordonarea procurorilor, au efectuat un număr de 53 de percheziții domiciliare în municipiul București, precum și în județele Suceava, Botoșani și Neamț. În urma acestora au fost identificate și ridicate un număr de 24.500 pachete de țigarete, ce proveneau din activitatea de contrabandă.

În cauză, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un număr de 6 persoane pentru infracțiunea de contrabandă.

În cursul zilei de astăzi, 2 dintre cei 6 inculpați reținuți, respectiv Alin Boşutar și Ovidiu Matran au fost prezentați cu propunere de arestare preventivă Judecătoriei Sector 1 București.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpații Boșutar Alin și Matran Ovidiu achiziționau de la cetățeni ucraineni țigarete neintroduse în circuitul fiscal, care erau trecute peste frontieră verde Ucraina-România, din dreptul localităților Ulma și Brodina, din județul Suceava, ulterior fiind transportate în municipiul București pentru comercializare, folosindu-se un autovehicul special adaptat în acest sens.

Prin neplata taxelor vamale, a accizelor și a taxei pe valoarea adăugată s-a cauzat bugetului de stat un prejudiciu estimativ de 2.200.00 lei.

În cauză, procurorii au beneficiat de suportul tehnic și informativ al Serviciului Român de Informații.

Percheziţii în judeţul Suceava. Vezi cine sunt vizaţi!

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*