Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

Exclusiv! A murit socrul lui Traian Băsescu

socrul lui basescuSocrul fostului președinte al României, Traian Băsescu, a murit, joi, la vârsta de 96 de ani. Suceveanul Gheorghe Andrușcă s-a stins din viață la locuința sa din Burdujeni.

like-facebook

 Corpul neînsuflețit a fost depus la Capela de la Biserica Sf Treime din cartierul Burdujeni.  Joi seară, urmează să ajungă și fostul președinte Traian Băsescu. Înmormântarea va avea loc sâmbătă.gheorghe andruscaLocotenent-colonel în rezervă sub arma Jandarmeriei, bătrânul locuia  într-o casă modestă din Burdujeni-Suceava și eravăduv de  trei  ani. Soția sa, Aurora,  a plecat la Ceruri  pe neașteptate deși era cu 10 ani mai tânără. Cei doi erau  un exemplu de iubire și credință.
Gheorghe Andrușcă a fost omul de încredere al preotului Bisericii Sfânta Treime, Adrian Pârlac. El a  fost aproape 30 de ani epitrop casier al lăcașului de cult.
Gheorghe Andrușcă era  tată, bunic și străbunic, fiind iubit de cele două fiice, Maria Băsescu și Stela Derla, de nepoatele de la  București, Elena și Ioana, de nepoatele de la Suceava, dar și de strănepoți. Cel care l-a stimat și apreciat încă de pe vremea când i-a cerut mâna fiicei, Maria, este nimeni altul decât Traian Băsescu.
De altfel,  pe vremea când locuia la Vila Lac 3, Gheorghe și Aurora Andrușcă au fost invitați în câteva rânduri să stea alături de fiica lor, Maria, și de ginerele Traian Băsescu pentru că timpul nu le permitea să-i viziteze  destul de des la Suceava.Gheorghe Andrușcă este unul  din cei mai bătrâni veterani ai Jandarmeriei  Suceava. A activat ca  ca jandarm mai bine de trei decenii.
Socrul lui Traian Băsescu  avea  amintiri dintre cele mai crâncene de  pe front. De fiecare dată îi plăcea să povestească  cum era în al doilea război mondial și cum  a absolvit  Școala de subofiteri jandarmi de la Drăgășani. Deși au trecut zeci de ani de atunci,  bătrânul te uimea   cum își amintea  detaliile.Când a început războiul eram în dormitor și ar fi trebuit să plecăm în permisie. Comandantul școlii nu ne-a mai lăsat și ne-a spus că, din moment în moment, începe războiul, iar el voia să ne aibă sub mână. În ziua de 21 iunie 1941, la ora cinci și jumătate, la aparatul de radio am auzit proclamația generalului Antonescu: “Ostași, treceți Prutul și distrugeți fiara comunistă!”. În acel moment, secretarul Companiei a II-a m-a prins din spate și mi-a spus: “Andrușcă, la magazia de armament!”, rememora bătrânul.

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*