Marti 18 Iunie 2024, Actualizat acum 169 zile 12:00 am

Municipiul Suceava nu are Plan Urbanistic General. Lungu: Cu siguranţă va fi terminat în acest an

lunguMunicipiul Suceava nu are  Plan Urbanistic General (PUG), în ciuda faptului că primarul Sucevei declara anul trecut că acesta va fi gata în 2014.
Documentaţia a fost expirată încă din 2009, iar la aceasta se adaugă şi lipsa cadastrului tehnico-edilitar, a cărui finalizare a fost amânată, în mod repetat, pe motiv că reşedinţa de judeţ este sub asaltul investiţiilor.  
like-facebookPrimarul Sucevei,  Ion Lungu a declarat  că documentaţia va fi recepţionată la finele lui 2015.
Şi în acest an vom face parţial acest cadastru. Sunt absolut necesare două proiecte foarte importante, unul, respectiv, PUG cu siguranţă va fi terminat în acest an. Cât priveşte cadastrările edilitare, acestea sunt încă de durată,  din moment ce  avem de finalizat lucrări de investiţii pe apă, canalizare şi termoficare, după care vor fi încheiate şi acestea”, a spus Lungu.
Suceava nu are PUG de șase ani, moment în care Primăria   s-a adresat Ministerului Dezvoltării Publice, respectiv Direcţiei Generale de Dezvoltare Teritorială, de la care a obţinut o aprobare pentru o prelungire a valablităţii, prin hotărâre a Consiliului Local, până la votarea şi intrarea în vigoare noului PUG.
În urmă cu doi  ani, Lungu anunța că este vorba de un proiect complex, că încă se lucrează la ridicările cadastrale, precum şi la celelalte elemente, avansând însă  ca termen de finalizare anul 2014. Numai că acest lucru nu sa întâmplat. Lungu consideră că odată cu elaborarea şi punerea în aplicare a PUG . haosul din urbanismul sucevean va fi eliminat. 

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*