Sâmbătă 28 Septembrie 2024, Actualizat acum 271 zile 12:00 am

Fetiţă de un an diagnosticată cu Sindromul Hohotului de Plâns

spasmul-hohotului-de-plans-300x259O fetiţă de doar un an a ajuns în comă la spital, duminică seară, unde medicii au diagnosticat-o cu Sindromul Hohotului de Plâns. Raluca se afla acasă, în comuna Horodnic de sus, cu mama sa, Viorica P., iar la un moment dat fetiţa a început să plângă. La puţin timp şi-a pierdut cunoştinţa. Familia a sunat imediat la 112, iar fata a fost dusă la Spitalul din Rădăuţi, iar de acolo a fost transferată la Spitalul Judeţean Suceava.

like-facebookAici, medicii au internat-o pe Secţia de Neurochirurgie după ce i-au pus diagnosticul: „Sindromul Hohotului de Plâns”.

Spasmul hohotului de plans este un sindrom medical care apare la copii mici. Se caracterizeaza prin pierderi scurte de cunostinta, aparute pe fondul unei crize intense de plans. Sindromul ramane un mister in medicina, intrucat nu se cunosc cauzele exacte ale acestuia.

Cert este faptul ca nu este periculos pentru sanatatea copiilor. Cu toate acestea, medicii sustin ca parintii trebuie sa cunoasca factorii declansatori si simptomele specifice acestei conditii medicale, care se confunda adesea cu epilepsia, pentru a sti sa il diferentieze de alte afectiuni cu patologie organica.

Caracteristic acestuia este atunci cand copilul plange in hohote si deodata apare apneea (oprirea respiratiei), copilul devine palid sau cianotic (se invineteste) si apoi isi pierde cunostinta pentru cateva secunde, pana la 1-2 minute. Intotdeauna, dupa spasmul hohotului de plans, copilul isi revine rapid, in cateva minute.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*