Suceveanul în vârstă de 71 de ani, din Mălini, care a fost internat, în urmă cu o săptămână, la Spitalul Judeţean Suceava cu botulism, a primit serul salvator în valoare de 10.850 de euro.
Serul antibotulinic a fost achiziţionat de pe piaţa externă în procedură de urgenţă şi a fost achitat integral de Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, din fonduri proprii. Medicii susţin că, după administrarea serului, pacientul este în stare mult mai bună.
Bărbatul a ajuns în această situaţie după ce a consumat o conservă de peşte marinat şi cârnaţi de la Crăciun, ţinuţi în untură. Botulismul este o afecțiune cauzată de ingestia unei toxine produsă de Clostridium botulinum, care poate bloca transmitereaimpulsului nervos la fibrele musculare.
Toxina este ingerată odată cu consumarea unui aliment contaminat. De asemenea, toxina poate contamina, în cazuri mai rare, plăgile deschise.
Sucevean diagnosticat cu botulism după ce a mâncat peşte marinat şi cârnaţi ţinuţi în untură
Bărbatul diagnosticat cu botulism va primi serul antibotulinic