Vineri 27 Septembrie 2024, Actualizat acum 270 zile 12:00 am

Vezi cu cât se vinde carnea de miel în judeţul Suceava!

carne de mielPreţurile la carnea de miel, în judeţul Suceava, nu sunt mai mari faţă de cele de anul trecut. Kilogramul de miel în viu se vinde cu 9 sau 10 lei, iar ce la carcasă preţurile variază între 20 şi 25 de lei.

De asemenea, un kilogram de carne de miel poate fi vândut şi cu 17 sau18 lei, dacă animalul este cumpărat direct de la stână şi apoi sacrificat într-un abator autorizat.

like-facebookCondiţii pentru sacrificarea mieilor sau iezilor

Legislatia actuala prevede ca sacrificarea mieilor sau iezilor, cu exceptia celor sacrificati pentru consum in gospodarie, sa se poata realiza numai in abatoarele autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea ovinelor sau caprinelor, care dispun de echipamente si facilitati speciale pentru sacrificarea acestor animale, cu respectarea bunastarii animalelor, sau in centre de taiere temporare care vor fi autorizate sa functioneze pe o perioada determinata, sub controlul medicului veterinar repartizat;
– carnea şi organele de miel sunt admise pentru consumul public numai daca sunt insotite de un certificat de sanatate publica veterinara eliberat de abatorul unde au fost sacrificate animalele si poarta marca de sanatate.

Carnea de miel sau ied –  care provine din unitati autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare va fi marcata cu o marca de sanatate de forma ovala cu dimensiunile de 6,5/4,5 cm, avand inscripţionate urmatoarele:
– Ø in partea superioara „ROMANIA” cu majuscule sau codul ISO al ţarii „RO”;
– Ø in centru numarul de autorizare acordat de ANSVSA;
– Ø in partea inferioara abrevierea: CE cu majuscule.

Carnea de miel sau ied –  care provine din marcarea carnii de miel rezultate in urma sacrificarilor in spatiile amenajate temporar se realizeaza cu o marca de sanatate de forma rotunda cu diametrul de 3,5 cm, in interiorul careia este inscris indicativul judeţului urmat de codul numeric acordat de DSVSA judeţeana.

Spatiile temporare pentru sacrificarea mieilor isi vor desfaşura activitatea  pe o perioada determinata ( 30 martie – 12 aprilie).

În judeţ sunt nouă abatoare de capacitate mare şi mică.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*