Pompierii suceveni au intervenit, în cursul zilei de marţi, în intervalul orar 13:32 – 19:43, pentru localizarea şi lichidarea a opt incendii de vegetaţie uscată. Terenurile cuprinse de flăcări au fost de pe raza localităţilor Pădureni (Siret), Pocoleni (Rădăşeni), Siret, Muşeniţa, Dumbrăveni, Suceava (str. Mitocelului), Fălticeni (Str. Plt. Ghiniţă) şi Dumbrăveni. Au ars, în total, peste 18 hectare de vegetaţie uscată, iar pentru stingerea focarelor pompierii militari au intervenit cu nouă autospeciale şi 50 de subofiţeri.
De la debutul lunii martie a.c., în doar 10 zile, s-au înregistrat 12 astfel de incendii, care au afectat vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de peste 30 de hectare.
Potrivit reprezentanţilor ISU Suceava, statisticile referitoare la incendii din ultimii ani arată că în judeţul Suceava se produce un număr ridicat de incendii la gospodăriile populaţiei, având drept cauză focul deschis efectuat pentru curăţenia de primăvară sau toamnă prin distrugerea resturilor menajere sau furajere din grădini şi curţi.
În aceleaşi perioade se înregistrează cel mai mare număr de arderi necontrolate ca urmare a acţiunilor de igienizare a terenurilor agricole de vegetaţia uscată.
„Cazuistica incendiilor arată că, de cele mai multe ori, cetăţenii au efectuat arderea miriştilor, resturilor menajere ori a vegetaţiei uscate pe timp de vânt ori amplasând grămezile ce urmau a fi distruse prin ardere în apropierea şurilor, adăposturilor de animale, furajelor sau pădurilor, ceea ce a condus la propagarea rapidă a focului la gospodării şi anexele acestora, precum şi la fondul forestier, arderile producând pagube mari şi, din nefericire, chiar şi pierderi de vieţi omeneşti”, susţine purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.