Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au dispus sechestru pe terenurile consilierului primarului din comuna Preutești, Ciprian Cihoski, moştenitor al unei baronese. Valoarea sechestrului este de 400.000 de lei. De cealaltă parte, Ciprian Cihoski susține că este complet nevinocat în acuzațiile care i se aduc și că tăierile ilegale au fost făcute cu bună știință de pădurari iar în momentul în care a sesizat neregulile, a ajuns din vitimă în inculpat.
Oamenii legii au stabilit că, în perioada 2010 – 2014, Ciprian Ştefan Cihoski a hotărât să vândă ilegal lemnul rezultat din tăierea ilegală de arbori de pe o suprafaţă de circa 170 de hectare de pădure pe care a moştenit-o de la mama sa adoptivă, contesa Wanda Cihoski care i-a lăsat moştenire circa 800 de hectare de pădure în zona Preuteşti, Basarabi, Huşi, din judeţul Suceava, precum şi în zona municipiului Paşcani, din judeţul Iaşi. Paza pădurii din Preuteşti era asigurată în acea perioadă de Costică Nicolaievici şi Petru Marişca, ambii având funcţia de pădurari în cadrul Ocolului Silvic Fălticeni.
În luna septembrie 2009, fără ca Cihoski să fi făcut vreo solicitare de marcare a arborilor, Constantin Barna Nistor, în calitate de şef al Ocolului Silvic Fălticeni, a emis în mod ilegal o delegaţie de marcare, în baza căreia Lucian Pîslaru – în calitate de tehnician silvic în cadrul Ocolului Silvic Fălticeni, împreună cu muncitorii Alin N., Gheorghe P., Ion P. şi Costel V., care au marcat 1.121 de arbori. Ulterior, şef Ocolului Silvic Fălticeni a emis şi o autorizaţie de exploatare către SC Dever COM SRL Fălticeni, o firmă care figurează fără salariaţi, deşi ştia că lemnul urma să fie exploatat de Ciprian Cihoski şi Costică Nicolaievici. De asemenea, au fost întocmite procese – verbale în fals prin care se consemna că anumite partide de exploatare au fost redate către o societate de exploatare de profil. Prin aceeaşi metodă, de întocmire de acte false şi atribuire fără drept a unor parcele de pădure spre exploatare, cu încălcarea prevederilor legale incidente în domeniul, în anul 2010 au fost marcaţi şi tăiaţi 883 de arbori, în perioada 2011 – 2012 peste 3.000 de arbori, în anul 2013, peste 1.000 de arbori, iar în anul 2014, un număr de 1.002 arbori. Astfel, în perioada 2009 – 2014, pentru a se tăia ilegal arbori, Cihoski, Nistor şi compania au folosit această metodă de nu mai puţin de 16 ori. Lemnul tăiat ilegal a fost vândut către diferite persoane de Ciprian Cihoski şi Costică Nicolaievici. Anchetatorii au stabilit că prin activitatea ilicită au fost tăiaţi ilegal şi ulterior vânduţi peste 2.000 de metri cubi de material lemnos. Infracţiunile reţiunute în sarcina lui Ciprian Cihoski, precum şi a lucrătorilor silvici Constantin Barna Nistor, Costică Nicolaievici, Petru Marişca, Cezar Ungureanu, Cezar Pavăl şi Lucian Pîslaru sunt de „tăiere fără drept de arbori”, „fals intelectual”, „uz de fals”, „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, „abuz în serviciu”, precum şi alte infracţiuni asociate regimului silvic. Ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore iar ulterior instanța a dispus arestul la domiciliu.
Cine raspunde ptr.jaful in padurile ns.???..ocoalele fura mana – n mana cu infractorii ,justitia e ocupata cu retrocedari de mii de ha.ilegal ,sunt curioasa cine -i verifica pe toti judecatorii din ac.tara care pactizeaza cu hotii ???