Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

Incredibil! O comună din Suceava revendică o suprafaţă foarte mare de teren situată în centrul unei alte comune

primarie fratautiUmblă de 15 ani prin instanțe și nu s-a săturat, deși nu avut câștig de cauză. Comuna Gălănești, reprezentată de primarul Liviu Mironescu, revendică 119 hectare de teren din centrul comunei Frătăuții Vechi. Deși a câștigat în instanțe, iar pe rol s-au aflat de-a lungul anilor mai mult de zece dosare cu diverse căi de atac legate de fondul funciar, primarul nu a obosit și s-a mutat cu sesizările la Comisia Județeană de Fond Funciar.
like-facebookTerenul a aparținut comunei Frătăuții Vechi înainte de a fi fost făcută colectivizarea, iar după Revoluție aceeași suprafață a rămas în proprietatea comunei.
Suprafața a fost lotizată și dată spre construcție case pentru localnici. Autoritățile locale au avut grijă să fie făcută infrastructura și zona a fost electrificată. Acum sătenii sunt și ei nemulțumiți pentru că terenul lor este revendicat de  o comună care nu are nicio treabă cu satul lor.
Primarul comunei Frătăuții Vechi, Ionesi Artimon Vasile  susține că a ajuns la capătul răbdării și are în gând să facă  plângere penală pe numele colegului său de la conducerea Primăriei Gălănești, Liviu Mironescu, pentru hărțuire.
primar fratauti,,Păi de atâția ani să tot reclami  pentru același obiect de activitate, cred că de acum este hărțuire. Mă gândesc să fac plângere penală la procuror. Sunt vreo 15 ani de când tot sunt procese pe rol. Pe atunci eram secretar la Primăria Frătăuții Vechi. Comuna Gălănești a  deținut odată, printr-un decret regal în 1925 o suprafață de teren, atunci era făcută comuna Hurjueni  și s-a desprins ca și cătun din Frătăuții Vechi. Li s-a  dat prin teren regal pentru  pășunare la oamenii de acolo o suprafață de teren. În 1931, când s-a alipit la Gălănești, statul român a preluat terenul și le-a dat la etnicilor germani  care s-au repatriat  le-a dat terenul asta arabil la Gălănești și  nouă  ne-a dat  terenul ăsta la Frătăuții Vechi.Noi l-am revendicat suprafața respectivă la Legea 18 ,terenul a fost a CAP-ului . Apoi a fost  validat de Comisia Județeană de Fond Funciar pe baza actelor depuse la dosar .Am obținut   titlu de proprietate, și suntem intabulați dar cei de la Gălănești,tot revendică și revendică. Procesele au fost câștigate și la Înalta Curte de Casație și Justiție  și  tot ne poartă prin instanțe”, ne-a spus Ionesi Artimon Vasile.
 
Faptul că au câștigat toate procesele în instanță a creat un val de nemulțumiri celor din conducerea Primăriei Gălănești care au deschis la instanțe procese pentru anularea totală de titlu,  anulare parțială, la revendicare etc.
Acum sesizarea la adresa primarului din Frătăuții Vechi au fost mutate la Prefectura Suceava.
Primarul Ionesi Artimon Vasile a fost reclamat de colegul său din Gălănești la Comisia Judeațeană de Fond Funciar.
Acum am fost reclamat la Comisia Județeană de Fond Funciar  pe motic că cei de la Gălănești au avut câștig de cauză la Judecătoria Rădăuți la un proces de  revizuire la o altă reviziure de a noastră, cauză în care nu am fost citați ci s-au judecat cu statul român dar nu a fost reprezentat statul de Ministerul de Finanțe așa cum este normal cu de Ministerul Agriculturii .La proces a fost prezent un jurist de la Direcția Agricolă care în loc să se constituie ca parte în proces și să se apere în cauză a cedat terenul. Și de atunci,o nouă probă în doar care însă a fost desfințată la alte procese care au avut loc la instanțe superioare ,tot avem procese și sesizări.  De altfel procesul cu statul român trebuiau să se țina ca instanță la Curtea de Apel Suceava nu la Judecătoria Rădăuți ,dar nu vreau să spun mai multe pentru că e interpretare.Cum se poate că acea decizie de la instanța din Rădăuți să nu fie atacată la Tribunal și cum să ne fie anulată suprafața de 119 hecatre validați prin ordin al prefectului . Sigur ,că cei de la Comisia Județeană vor vedea că deținem acte însă și cu un răspuns negativ tot vom ajunge din nou în instanță pentru că e o altă hârtie oficială care poate fi contestată”, mai spune primarul comunei Frătăuții Vechi, care precizează că are peste 30 de kg de hârtie adunate din dosarele care au le-a avut și le mai are pe rol.

 


Loading...

loading...

3 Comentarii

  1. nicoleta says:

    da macar primarul din Galanesti revendica terenuri da cel din Fratauti nu il intereseaza macar sa revendice parauri comunale ocupate de localnici care si-au facut beciuri pe ele iar paraul pe harta comunala apartine primariei

    Răspunde
  2. cucos says:

    Terenul Apartine de Drept si Legal de
    Hurjuieni – Galanesti , Primarul din Fratautii Vechi
    Vrea sa il Concesioneze Pentru Constructi de Case , Sa bage Bani La firmele
    de Balast sa faca Drumuri , In esenta este Cum ai Vinde Vaca Vecinului
    sa Modernizezi Propria Casa . Si Daca Totusi Este Anormal De Ce Fratautii
    Vechi Are Teren Pe Teritoriul Dornesti ? Daca Vor Bani La Buget Sa Inceapa
    Sa Inregistreze Paine in Brutari , Sa Emita Bonuri Fiscale In Magazine ,
    In Curtea Lor Nu Se Prea Uita Sa-si Faca Plangeri Penale ..

    Răspunde
  3. Vasile Bilca says:

    Chiar nu ma mira , am un tovaras care lucra sofer la o brutarie din fratautii vechi si mi a povestit ca dimineata eliberau aviz de insotire pentru painea care o transportau , cum ajungeau la magazine lasau painea si anulau avizul de insotire , faceau painea la negru si la magazine tot la negru o vindeau , abia daca inregistrau 200 din 2000 , verificati in magazinele locale sa vad cine va da bon fiscal , da nu mergeti si voi la costum , mergeti inbracati mai sarantoci si va asigur ca nu vedeti bon fiscal ..

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*