Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

Nereguli grave descoperite de Curtea de Conturi la mina de Uraniu Suceava

mineri2Un control al Curţii de Conturi în activitatea Companiei Naţionale a Uraniului (CNU) a scos la iveală mai multe nereguli la sucursala Suceava.

Potrivit unui raport al Curţii de Conturi, la Sucursala Suceava a CNU nu a fost calculat şi virat impozitul pe clădiri datorat bugetelor locale, în valoare estimată de 159.000 de lei şi, totodată, au fost efectuate şi înregistrate cheltuieli, în sumă estimată de 173.000 de lei, pentru servicii de reparaţii şi întreţinere autovehicule, fără a avea la bază documente justificative.

like-facebookCurtea de Conturi cere calcularea şi plata contribuţiei de 2% din valoarea substanţelor periculoase pentru mediu, introduse pe piaţa naţională, la bugetul Fondului pentru mediu. La Sucursala Suceava, Curtea de Conturi a solicitat plata impozitului pe clădiri cuvenit bugetelor locale, inclusiv a accesoriilor aferente, pentru toate clădirile aparţinând sucursalei, dar şi extinderea verificării cheltuielilor pentru reparaţii şi întreţineri efectuate la autovehiculele aparţinând sucursalei, acceptate la plată precum şi stabilirea întinderii valorii prejudiciului reprezentând cheltuieli efectuate fără bază legală şi recuperarea integrală a acestuia.

Compania Naţională a Uraniului SA este persoană juridică organizată sub formă de societate comercială pe acţiuni, cu un capital social în întregime subscris şi vărsat în numele statului român, de Ministerul Economiei, în calitate de acţionar unic, drepturile şi obligaţiile aferente acţiunilor CNU SA fiind exercitate de Ministerul Economiei, prin reprezentanţii săi în Adunarea Generală a Acţionarilor.

Compania Naţională a Uraniului SA îşi desfăşoară activitatea prin sucursalele fără personalitate juridică Feldioara şi Suceava şi punctele de lucru Ştei, Oraviţa, Crucea, Ciudanoviţa, Primatar, Argestru, Stulpicani, Ostra şi, Nucet.

 


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. Bluewin says:

    Utilajele unitatii,care zilnic sunt date patronilor din zoma la padure,contra a 200 de lei/buc se defecteaza la padure si sunt reparate din banii unitatii….apoi,tot de la ei,se cumpara un lemn de mine care consta in varfuri si putregaiuri,la preturi de mahon….

    Răspunde
  2. Minerul says:

    Dar tunurile ci motorina de la Argestru le-a verificat cineva?

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*