Vineri 27 Septembrie 2024, Actualizat acum 270 zile 12:00 am

Grupare de infractori minori din Rădăuţi, destructurată de poliţişti

politieO grupare infracţională formată din minori din Rădăuţi a fost destructurată de poliţişti după mai multe furturi. Prejudiciul este de aproape 20.000 de lei, în numai 10 zile.

like-facebookJoi, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Rădăuţi, în urma unor activităţi investigative şi de cercetare penală, i-au identificat pe R. M. de 16 ani, N.E. de 16 ani, C. D. de 14 ani, S. E. de 14 ani, P. P. de 14 ani și B. C. de 15 ani, toți din municipiul Rădăuţi, în sarcina cărora s-a probat săvârşirea a şase infracţiuni de : ,, furt calificat’’ și o :,, tentativă la infracţiunea de furt calificat’’.

Din verificări a rezultat că minorii au comis furtul din noaptea de 02 spre 03 februarie, dintr-un magazin din municipiul Rădăuți,  de unde a fost sustrasă aparatură electronică și bani în valoare de 7200 lei. Ulterior,  în noaptea de 04 spre 05 februarie, minorii au comis un alt furt dintr-o locuință din municipiul Rădăuţi,  de unde, după forțarea ușii de acces au pătruns în interior şi au sustras 750 euro și un televizor LCD în valoare de 800 euro.  În noaptea de 05 spre 06 februarie, dintr-o rulotă ce se afla în Oborul de animale, minorii au sustras bunuri alimentare în valoare de 1.000 lei. În noaptea de 05 spre 06 febaruarie , aceiaşi minori au pătruns în interiorul unui bar de unde au sustras băuturi alcoolice în valoare de 1.000 lei.  În seara următoare minorii au pătruns pe un geam rabatat și a sustras din sediul unei societăţi comerciale un monitor LCD și o unitate centrală, în valoare de 1000 lei.  De asemenea, minorii au mai săvârşit în data de 09 spre 10 febaruarie un furt şi  o tentativă de furt de la două societăţi comerciale, prejudiciul fiind de cca. 2000 lei.

Prejudiciul total se ridică la aproximativ 20.000 lei, din care a fost recuperat circa 9.200 lei.

Cei patru minori sub 16 ani au fost prezentați Serviciului medico legal în vederea stabilirii discernământului, iar față de R.M. și N. E. s-a luat măsura reținerii pe bază de ordonanță începând cu ora 14:00, urmând ca în cursul zilei de 13.02.2015, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și instituirea măsurii de control judiciar. Minorii au fost introduşi  în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Suceava”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*