Duminică 22 Septembrie 2024, Actualizat acum 265 zile 12:00 am

Campanie de informare a Poliţiei Suceava în rândul şoferilor. Cum trebuie să-şi transporte copiii

campanie politieAvând în vedere necesitatea organizării unor activităţi de informare privind modificările legislative, poliţiştii suceveni desfăşoară la nivelul întregului judeţ, în perioada 10 – 14 februarie 2015 o serie de acţiuni pentru responsabilizarea conducătorilor auto în vederea respectării normelor în domeniu.

Astfel, marţi, au fost organizate activităţi  cu precădere în zona unităţilor de învăţământ, la orele de intrare/ieşire a copiilor la/de la cursuri.

like-facebookLa nivelul întregului judeţ au fost oprite în trafic peste 400 de vehicule care transportau copii. S-a constatat că foarte puţini conducători auto şi-au informat copiii sau pasagerii cu privire la obligativitatea portului centurii de siguranţă.

Având în vedere că modificările legislative vor intra în vigoare abia începând cu data de 15 februarie, poliţiştii nu au aplicat sancţiuni contravenţionale dar le-au distribuit participanţilor la trafic materiale de informare cu privire modificările legislative şi sancţiunile de care sunt pasibili dacă nu respectă normele legale.  în zona centrelor comerciale, precum şi în zonele de agrement.

Astfel, neasigurarea că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate şi nerespectarea dispoziţiilor privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă se sancţionează cu 4 – 5 puncte – amendă şi 3 puncte de penalizare.        

Prin acţiunile organizate, poliţiştii urmăresc mediatizarea modificărilor legislative dar şi responsabilizarea conducătorilor de vehicule în vederea prevenirii evenimentelor rutiere”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*