Miercuri 26 Iunie 2024, Actualizat acum 177 zile 12:00 am

Tânăr din Cajvana condamnat la închisoare după un accident mortal

judecatUn tânăr, în vârstă de 20 de ani, din oraşul Cajvana, a fost condamnat de Judecătoria Rădăuţi la doi ani şi şase luni de închisoare, cu executare, pentru ucidere din culpă.

Pe 9 noiemrbie 2012, Dumitru Pîţu, care nu împlinise încă 18 ani, şi Gheorghe U., în vârstă de 14 ani, din Cajvana, şi-au petrecut seara într-un bar din localitate, unde au stat până după miezul nopţii. La o masă alăturată s-a aflat şi Gheorghe Ciotu, atunci de 18 ani, cel care a provocat accidentul.

like-facebookPotrivit procurorilor, victima, Dumitru Pîţu, şi minorul de 14 ani au părăsit localul pe jos, iar apoi şi tânărul de 18 ani s-a urcat la volanul unui autoturism Lancia Dedra şi, după un kilometru, şoferul, Gheorghe Ciotu, beat şi fără permis de conducere, i-a lovit  cu maşina pe cei doi tineri. Ciotu l-a dus pe tânărul de 14 ani în faţa porţii sale şi apoi şi-a ascuns maşina.

Abia a doua zi, la câţiva metri de locul accidentului, după gardul unei locuinţe, a fost găsit cadavrul lui Dumitru Pîţu. Acesta era cu capul în jos, într-o fosă septică, plină cu apă şi resturi menajere.

Gheorghe Ciotu a fost trimis în judecată pentru patru infracţiuni: ucidere din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului (1,30-1,35 g/l alcool pur în sânge), conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

Ciotu trebuie să plătească şi daune morale de 55.000 de euro.

Decizia Judecătoriei Rădăuţi nu este definitivă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*