Sâmbătă 28 Septembrie 2024, Actualizat acum 271 zile 12:00 am

Sucevean condamnat pentru că şi-a ucis cumnatul

judecatUn bărbat care și-a omorât cumnatul va sta ani buni  de ani în închisoare.Tribunalul Suceava l-a condamnat pe  Mihai Gheorghe Ureche la 20 de ani de închisoare pentru  omor. Instanța a decis ca el să  plătească 20.000 de lei daune morale. Decizia nu este definitivă.

like-facebookPotrivit rechizitoriului, la  începutul lunii iunie 2012, oamenii legii au descoperit  în urma unor percheziții  oseminte umane îngropate în curtea unei gospodării din comuna  Frumosu, unde locuise un bărbat dat dispărut la sfârşitul lunii septembrie 1999, au fost descoperite, în timpul unei percheziţii. Astfel, în grădina gospodăriei au fost descoperite oseminte umane, îngropate la o adancime de 70 de centimetri, nefiind gasite însă obiecte de îmbrăcăminte.

Sorin Badale, de 42 ani, a fost dat dispărut  de către polițiștii suceveni pe data de 27 septembrie 1999.

Timp de 13 ani, poliţiştii nu au întrerupt cercetările, pentru că aveau unele bănuieli, că acesta ar fi for omorât. Cercetarile in acest caz au fost  continuate sub coordonarea procurorului criminalist, iar prin determinari genetice, antropologice si medico-legale a fost   identificată persoana decedată și stabilită cauza morții.

Localnicii spuneau că  în 1999 bărbatul a fost bătut de fraţii soţiei sale, Mihai şi Vasile Ureche, dus apoi în grajdul gospodăriei  şi lăsat acolo să moară. Intre timp, agresorii au săpat o groapă în spatele casei şi l-au îngropat acolo, cadavrul bărbatului fiind găsit după 13 ani.

Poliţiştii au luat în calcul și plecarea acestuia în străinătate dat fiind faptul că pe numelel lui  Sorin Badale  exista un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru furt.  Fiul lui, care în 1999, avea 7 ani, a povestit acest secret al familiei sale însă iar ulterior Mihai Ureche și-a  recunoscut fapta.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*