Duminică 19 Ianuarie 2025, Actualizat acum 18 zile 12:00 am

O suceveancă a dat în judecată CFR Călători, după ce a căzut în tren și s-a accidentat grav

linie trenO suceveancă a dat în judecată SNTFC CFR Călători, după ce a căzut în tren şi s-a accidentat grav, victima fiind transportată de urgență la spital.

Mihaela G., în vârstă de 42 de ani, din municipiul Suceava, a internat un proces celor de la CFR, iar în cererea depusă la Judecătorie explică ce i s-a întâmplat.
Pe 24 septembrie 2014, suceveanca și-a luat bilet de tren de la București Nord până în stația Suceava Nord.

În stația din orașul Pașcani, întrucât avea nevoie de ceva din bagajele care erau puse în partea superioară a compartimentului, pe suportul special pentru bagaje, Mihaela G. s-a urcat pe banchetă. În compartiment mai era o persoană, mai în vârstă, astfel că a decis să nu îi ceară ajutorul.

„În tren nu există o scară pentru a te putea urca în astfel de situații. Bancheta era deșurubată şi ruptă şi când m-am urcat să îmi iau bagajul, bancheta s-a răsturnat. Am căzut pe podea, nemaiputând să mă ridic întrucât mă lovisem la coloană. Domnul aflat în compartiment cu mine a încercat să mă ridice, lucru care a fost imposibil, eu având o durere îngrozitoare”, povestește suceveanca.

Coșmarul nu s-a terminat însă pentru femeia căzută în compartiment. Au fost chemați controlorii de tren, care au sunat imediat la 112, solicitând o ambulanță la fața locului.

„La momentul sosirii ambulanței, medicii au constatat că nu pot introduce targa de salvare în interiorul vagonului, acesta fiind extrem de îngust, şi astfel s-au chinuit circa o oră să mă scoată de acolo, pentru a mă duce la spitalul din orașul Pașcani”, mai scrie Mihaela G. în cererea de chemare în judecată.

La unitatea medicală, cadrele medicale au constatat că pacienta are două vertebre de la coloană fisurate, suceveanca fiind internată și supusă mai multor investigații medicale, la tomograf şi RMN.

La o lună de la acel incident, se mai arată în acțiunea depusă la Judecătorie, suceveanca era în continuare țintuită la pat, medicii apreciind că are nevoie de 40-45 de zile de îngrijiri medicale pentru fractura de vertebre.

„Este imposibil ca în anul 2014 să circuli cu asemenea mijloace de transport, care nu sunt conforme cu dispozițiile în vigoare și consider că sunt îndreptățită a solicita daune în acest sens”, mai scrie suceveanca, care își întemeiază cererea pe articolul 2004 din Noul Cod Civil (răspunderea pentru persoana călătorului, potrivit căruia, la aliniatul (1) -”Transportatorul răspunde pentru moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății călătorului”).

Mihaela G. încearcă acum să găsească martori la acel nefericit eveniment, persoane care au călătorit atunci în același vagon, pentru a depune mărturie şi a confirma astfel că lucrurile au stat întocmai cum le-a descris ea în cererea înaintată instanței de judecată.

Sursa: Monitorul de Suceava


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*