Sâmbătă 28 Septembrie 2024, Actualizat acum 271 zile 12:00 am

Consilierii locali vor aproba noile tarife de la Termica. Vezi care sunt acestea!

cl consiliul local4În timp ce  cei 60.000 de suceveni continuă să  nu aibă apă caldă , consilierii locali suceveni se vor întruni, joi, în ședință extraordinară, pentru a aproba noile tarife de la “Termica”. Este vorba despre 341 de lei gigacaloria, pentru populație, și 275 de lei, în cazul agenților economici. Înițiatorul proiectului este nimeni altul decât primarul Ion Lungu și care susține că sucevenii racordați la sistemul centralizat de termoficare nu vor fi afectați, ei urmând să achite tot 185 de lei pe gigacalorie, diferența mai mare urmând a fi acoperită de municipalitate.
like-facebook Lungu motivează că demersul este cu atât mai urgent, cu cât ultima majorare a tarifului s-a produs în urmă cu 8 ani.
Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice a avizat, anul trecut, aceste majorări, dar interesant este că aceeași consilieri au dat vot negativ de 3 ori, pe motiv că documentele trebuie analizate mai bine.
Legislativul local va analiza, joi, și o adresă primită de la “Termica”, prin care se cere acoperirea pierderilor din iarna trecută, în valoare de aproape 8 milioane și jumătate de lei.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*