Sâmbătă 28 Septembrie 2024, Actualizat acum 271 zile 12:00 am

Declaraţii sfâşietoare a mamei copilului ucis de câine: „Dacă îl închid sau nu, copilul nu îmi mai vine înapoi”

samirMama băiețelului ucis de câine, Lăcrămioara Tcaciuc, susține că  știa de la anchetatori că proprietarul câinelui va fi trimis în judecată. Mai mult, femeii I s-a spus să își angajeze un avocat care să îi reprezinte în instanță.  Femeia ne-a spus că nu își va permite un apărător din lipsa banilor, iar ceea ce câștigă soțul ei  le ajunge abia pentru traiul zilnic și purtarea celuilalt băiat la școală.
like-facebookNu prea îmi convine pentru că acum o să ne poarte pe drumuri. Deja ne-au zis să ne căutăm un avocat, dar nu ne permitem pentru că nici eu, nici soţul meu nu lucrăm . Atât ce câștigă soțul când mai prinde o lucrare prin sat și ne trebuie pentru băiat la școală. Nu ne permitem să luăm un avocat. Nu știu ce o să facem mai departe, oricum chiar dacă îl închid sau nu, copilul nu îmi mai vine înapoi”,  spune mama copilului ucis de câine.
Femeia nici nu mai are lacrimi de atâta durere. Și-a plâns și își plânge copilul în continuare.
„Mi-am pierdut odorul meu drag. Am avut grijă de el ca de ochii din cap. Nicioadată nu mi-a ieşit din cuvânt. Ce o să mă fac  eu  fără tine? Cine o să îmi aducă flori de ziua mea? De ce te duci la Ceruri aşa devreme, aşa mic şi plăpând …” , așa își jelea femeia copilul atunci când și l-a condus pe ultimul drum spre Ceruri.
Lăcrămioara și Costel Tcaciuc aveau doi copii din care unul, Samir, a avut parte de o moarte groaznică, mușcat de mai multe ori de un câine lăsat de proprietar să umble dezlegat prin sat.
Proprietarul a fost trimis în judecată, luni, de Parchetul  de pe lângă Tribunalul  Suceava în fața instanței,  pentru ucidere din culpă, după ce, în martie 2012, câinele său a muşcat un copil în vârstă de şase ani, care a murit din cauza rănilor suferite. Dosarul va fi judecat de Judecătoria Suceava.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Nicolai Martiniuc, pentru ucidere din culpă şi lovire sau alte violenţe.
Conform cercetărilor, în 24 martie 2012, din cauză că nu a luat măsuri de prevenire a atacului canin, câinele care îi aparţinea lui Martiniuc, abandonat anterior, aflat pe imaşul din satul Călineşti Enache, comuna Dărmăneşti, a atacat şi muşcat de mai multe ori un copil, provocându-i leziuni grave care au dus la deces.
În cursul după-amiezii aceleiaşi zile, în timp ce se afla într-un bar din localitatea Dărmăneşti, Martiniuc a agresat fizic un bărbat căruia i-a reproşat că a afirmat pu-blic că animalul care l-a atacat pe copil îi aparţinea. În urma bătăii, bărbatul agresat a suferit leziuni care au necesitat 16 zile de îngrijiri medicale.
Un copil în vârstă de şase ani, din localitatea suceveană Călineşti Enache, a murit, în martie 2012, ca urmare a muşcăturilor de câine, el fiind găsit la aproximativ o sută de metri de case. Copilul plecase de acasă să se joace pe un imaş din apropiere şi a fost atacat de câini, el murind în urma muşcăturilor multiple de câine, inclusiv în zona gâtului.
Acest atac a fost văzut de la distanţă de două femei, dar până când acestea au ajuns la locul respectiv copilul nu mai mişca. Autoritățile locale au demarat acțiuni de prindere a patrupedului și acesta a fost  fost împușcat la câteva zile de la tragedie. Samir a decedat însă patrupezii continuă să se plimbe prin sat mai ales că mulți sunt aduși de prin alte zone și aruncați la marginea pădurii din apropiere. 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*