O bucătăreasă de la cantina-restaurant a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a fost amendată de către Direcţia de Sănătate Publică Suceava. Sancțiunea a fost aplicată după ce două persoane, mamă și fiică studentă, au suferit tulburări digestive după ce au mâncat aici. Şeful Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Ludovic Abiţei, a spus că femeia a fost sancţionată de Direcția de Sănătate Publică pentru că nu a respectat regulile de igienă cu 800 de lei.
„Am cerut conducerii Universităţii să scoată din consum acele alimente care ar putea fi contaminate, iar în paralel am întreprins verificări la producători. Vom analiza acelaşi lot de produse, iar dacă depistăm stafilococul auriu putem spune că am găsit sursa infecţiei. Altfel, înseamnă că microbul provine de undeva din cantină, de pe suprafeţe murdare, sau de la angajaţi care nu s-au spălat pe mâini”, a declarat directorul executiv al DSP Suceava, dr. Ludovic Abiţei.
Rezultatele anchetei epidemiologice au relevat că bucătăreasa este purtătoare de stafilococ auriu. Săptămîna trecută, o studentă şi mama ei au consumat şniţel de pui şi piure de cartofi la cantina-restaurant a USV, iar la scurt timp au început să se simtă rău. Cele două au fost internate la Spitalul Judeţean Suceava, cu toxiinfecţie alimentară. Cantina are o capacitate de 250 locuri, aici putând fi servite zilnic de către studenţi sau de persoane din afara instituţiei prânzul şi cina. Și reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare au demarat un control la cantina universității.