Localnici din satele Poiana Micului și Pleșa, comuna Mănăstirea Humorului, continuă șirul protestelor, nemulțumiți fiind de nefinalizarea lucrărilor la podul ce leagă două comunități locale.
Ei și-au făcut și un calendar al protestelor, astfel, luni, au protestat la pod, iar dacă lucrările nu vor fi reluate, localnicii sunt deciși să nu meargă la vot.
Investiția este într-un stadiu avansat, iar într-o lună de lucru în ritm normal ar fi finalizată.
Autorizaţia de construire pentru acest pod a fost eliberată în anul 2010. Un an mai târziu, firma Bella Consulting Construction SRL din Satu Mare a început lucrările, cu Soconi Group Suceava subantreprenor. În august 2013 a fost nevoie de o reautorizare pentru că investiţia nu a fost finalizată.
Beneficiarul lucrării este Compania Naţională de Investiţii, fără ca autoritatea locală să poate interveni în vreun fel.
Sătenii și-au manifestat nemulțumirile la începutul lunii septembrie, cu un “marş al tăcerii”, un scurt protest pe care îl transformă într-o formă mai la o amploare mai mare, nemulţumiţi că lucrările la un pod care leagă cele două sate de comuna Mănăstirea Humorului, începute încă din 2011, nu au fost finalizate nici până astăzi. Din cauză că podul nu este finalizat şi necirculabil, cele două sate au rămas izolate de Mănăstirea Humorului. Practic, probleme apar la fiecare ploaie mai puternică care umflă râul Humor şi inundă DJ 177.
La protest este implicat și un preot din Poiana Micului, Gabriel Bucur, de la parohia romano-catolică.
“Eu sunt alături de oameni în mod clar, nu îi pot opri să protesteze. Suntem nemulţumiţi că nu se lucrează deloc la pod, au fost multe promisiuni, dar utilajele au fost retrase din localitate”, a spus primarul Constantin Moldovan.
El a arătat că lucrarea este într-un stadiu avansat, iar într-o lună de lucru în ritm normal ar fi finalizată.