Luni 30 Septembrie 2024, Actualizat acum 273 zile 12:00 am

Pregătiri intense pentru deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei de la Vicovu de Sus. Vezi ce măsuri s-au luat!

Prefectului judeţului Suceava, Florin Sinescu, susţine că s-au luat toate măsurile necesare pentru deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei de la Vicovu de Sus, pe 19 septembrie. Potrivit acestuia, s-a găsit o soluţie inclusiv pentru fluidizarea traficului având în vedere că zona este foarte tranzitată.

„S-a realizat o investiţie în ceea ce priveşte infrastructura pe partea română şi sigur, este o zonă care este circulată şi prezintă un punct de interes pentru judeţul Suceava şi din acest punct de vedere, în această perioadă, împreună cu celelalte autorităţi implicate, încercăm să ducem la îndeplinire toate măsurile. Vorbim de Secţia de Drumuri Naţionale care va realiza marcajele în Punctul de Frontieră, totodată luăm în calcul, în această perioadă, realizarea unui sens giratoriu în imediata apropiere a punctului de frontieră pentru a fluidiza traficul şi sigur că vorbim şi de lucrările necesare de igienizare a tuturor spaţiilor din jurul punctului, care sunt în sarcina Primăriei”, a declarat prefectul Sucevei.

Poliţia de Frontieră va asigura personalul necesar pentru deschiderea acestui punct de frontieră. Un număr de 24 de agenţi vamali vor fi transferaşi la Vicovu de Sus.

Poliţia de frontieră a luat toate măsurile ca,  în eventualitatea ca la data de 19 se vor realiza toate demersurile necesare pentru a fi  deschis punctul de frontieră, acesta să fie realizată la timp. În ceea ce priveşte partea ucraineană, ei vor funcţiona în clădirea existentă, au şi ei de asemenea un proiect în  derulare care se desfăşoară pe o perioadă de timp de 22 de luni, dar în acest moment încercăm să deschidem acest punct de frontieră în conjunctura actuală. În ceea ce priveşte infrastructura de pe partea română, este asigurată la standarde europene”, a precizat Florin Sinescu.

Punctul de trecere a Frontierei de la Vicovu de Sus a fost închis pentru modernizare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*