Nu mai puţin de 64 de localităţi din judeţul Suceava sunt vulnerabile la poluarea cu nitraţi. Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Suceava, principala cauză o reprezintă lipsa platformelor organizate de depozitare şi stocare a gunoiului de grajd şi a dejecţiilor lichide. Excepţie face oraşul Frasin, dar, în cursul anului trecut, au fost depuse solicitări de finanţare pentru construirea de platforme de depozitare a gunoiului de grajd şi deşeurilor menajere şi de primăriile din Todireşti, Gălăneşti, Vicovu de Sus şi Gura Humorului. De asemenea, apele uzate menajere netratate, dar şi apele uzate provenite de la bazine vidanjabile neetanşe se infiltrează în pânza freatică.
La nivelul judeţului Suceava au fost monitorizate 3 porţiuni de ape curgătoare încadrate în categoria zonelor vulnerabile la nitraţi: râul Suceava în secţiunea Mihoveni; pârâul Pozen, afluent al râului Suceava, la Satu Mare şi râul Moldova, în aval de Gura Humorului.
Potrivit unui comunicat al APM, în urma analizelor efectuate s-a constatat că toate secţiunile încadrate în categoria zone vulnerabile la nitraţi au înregistrat concentraţii sub limita maximă admisă şi prevăzută de directivele europene.