Marti 25 Iunie 2024, Actualizat acum 176 zile 12:00 am

Baumax Suceava are un nou proprietar

Magazinul de bricolaj Baumax Suceava, inaugurat în vara anului 2008, în cadrul centrului comercial Shopping City Suceava, are un nou proprietar, grupul francez Adeo, proprietarul magazinelor de bricolaj Leroy Merlin.

Retailerul austriac de bricolaj Baumax a ajuns la un acord cu francezii de la Adeo pentru vânzarea celor 15 magazine pe care le deţine în România, printr-o tranzacţie în acţiuni. Grupul Adeo are operaţiuni în 12 ţări, printre care şi România, cu mai multe formate de magazine, inclusiv Leroy Merlin, KoziKaza, Brico Center, Weldom, Bricoman şi Bricomart, scrie Monitorul de Suceava.

Preţul tranzacţiei nu a fost dezvăluit, dar achiziţia, care face ca reţeaua Leroy Merlin să ajungă deodată la 16 magazine în România, unde deţinea doar unul, în parcul de retail Colosseum din Chitila, trebuie să obţină şi avizul autorităţilor române pentru concurenţă.

Retailerul austriac Baumax a înregistrat o pierdere de 126 de milioane de euro în 2012, după ce extinderea în Europa de Est a pus o presiune prea mare pe finanţele companiei. Cele mai mari pierderi au fost raportate în 2012 în România, de 26 de milioane de euro, şi Turcia, 14 milioane de euro.

Grupul a acumulat datorii de un miliard de euro, din care 350 de milioane de euro împrumuturi pentru operaţiuni şi 650 de milioane de euro credite ipotecare.

Vânzarea operaţiunilor din România reprezintă un pas important pentru Baumax în procesul de restructurare, care ar urma să se desfăşoare până în 2016. Compania a anunţat în primăvară că Baumax se va concentra pe cinci ţări, Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria şi Slovenia, şi va analiza operaţiunile din Turcia, România, Bulgaria şi Croaţia.

Baumax Suceava a fost cel de-al 6-lea magazin din reţeaua lor din România, fiind realizat cu o investiţie de 10 milioane de euro.

Acesta are o suprafaţă de 11.500 de metri pătraţi, în care sunt puse la dispoziţia clienţilor peste 20.000 de articole de construcţii şi bricolaj.

Aceasta este cea de-a doua „mutare” de pe piaţa de bricolaj din Suceava, după ce anul trecut britanicii de la Kingfisher au preluat magazinul Bricostore, deschis de grupul francez Besson în cadrul centrului comercial Iulius Mall Suceava.

Conform transformărilor care au avut loc la alte magazine din reţeaua Bricostore din ţară, şi cel de la Suceava ar urma să devină Brico Depot.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*