Marti 26 Noiembrie 2024, Actualizat acum 330 zile 12:00 am

Vezi cine sunt câştigătorii Festivalului Naţional de Folclor „Şezătoarea copiilor” de la Fălticeni!

Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural “Bucovina”, Inspectoratul Școlar al Județului Suceava,  Primăria municipiului Fălticeni, Clubul Copiilor Fălticeni și Asociația Culturală “Dumbrava minunată”, au organizat pe 20 iulie 2014, la Fălticeni, Festivalul Național de Folclor “Șezătoarea copiilor”.

„Concursul dorește să revigoreze activitățile artistice ale elevilor, să promoveze la nivel local, județean și național folclorul copiilor. De asemenea își propune realizarea unei mai bune comunicări între grupurile de copii care provin din diferite zone ale țării, promovarea ansamblurilor folclorice, a tarafurilor populare și a fanfarelor de copii, precum și evidențierea frumuseții și bogăției tradițiilor folclorice ale zonei de proveniență. Cu fiecare ediție “Șezătoarea copiilor “ s-a îmbogățit atât cantitativ, cât și calitativ, în acest an participând ansambluri folclorice, formații de jocuri populare și grupuri instrumentale din județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Vaslui și Maramureș, cuprinzând aproximativ 300 de copii”, susţin organizatorii.

Juriul prezidat de prof. Constantin Irimie –referent la Centrul Cultural “Bucovina” și având ca membrii pe înv. Gheorghe Popa, vicepreședinte și director al Festivalului, prof. Nicolae Crețu, prof. Maria Crețu, prof. Dumitru Pomohaci și prof. Vasile Budușan, a avut o misiune dificilă, finalizată cu acordarea de premii și diplome pentru cei mai buni.

Trofeul festivalului “Șezătoarea copiilor “ a fost obținut de Ansamblul folcloric “Plai Bucovinean” din Dorna Candreni, jud. Suceava.

Locul I l-au obținut : Fanfara din Mileanca, jud. Botoșani, Formația de jocuri populare din Flămânzi, jud. Botoșani, Formația de jocuri populare din Vicovu de Jos, jud. Suceava, Formația de jocuri populare de la Clubul Copiilor Fălticeni, jud. Suceava.

Locul II l-au obținut : Ansamblul folcloric din Recea, jud. Maramureș, Ansamblul folcloric din Vorona, jud. Botoșani, Formația de jocuri populare din Drăgușeni, jud. Suceava, Formația de jocuri populare “Dumbrava minunată” din Fălticeni, jud. Suceava, Formația de jocuri populare de la Școala gimnazială “Ioan Ciurea” Fălticeni și Formația de jocuri populare de la Palatul Copiilor Botoșani.

Locul III l-a obținut : Formația de jocuri populare de la Școala gimnazială “Mihail Sadoveanu” din Fălticeni, jud. Suceava .

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*