Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni a primit denumirea onorifică „Petru Rareş”

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni a primit denumirea onorifică „Petru Rareş” şi ziua aniversară la data de 1 noiembrie. Afirmația aparține cpt. Irina Airinei, purtătorul de cuvânt al instituţiei.
Demersul a fost făcut de şcoala noastră în martie acest an, iar la data de 23 mai a.c. a avut loc şedinţa Comisiei de Însemne Heraldice a Ministerului Afacerilor Interne în prezenţa  chestorului general de poliţie Dănuţ Tudor – secretar general adjunct al MAI. Ca urmare a avizului acestei comisii, a fost elaborat proiectul de ordin ce a fost înaintat domnului Gabriel Oprea, Viceprim-ministru pentru securitate naţională, Ministrul Afacerilor Interne”, a spus Airinei.

La data de 30 iunie a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul nr. 95 din 25 iunie 2014 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului administraţiei şi internelor nr. 176/2012 privind atribuirea de denumiri onorifice şi stabilirea de zile aniversare pentru unele structuri din Ministerul Afacerilor Interne, care precizează denumirea onorifică „Petru Rareş” pentru Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni.

Acelaşi ordin prevede Ziua Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni la data de 1 noiembrie.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*