Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Şeful Secţiei Penale de la Tribunalul Suceava, dus la audieri. „Nu știu ce caută!”

Procurorul Dumitru Dâmbu

Procurorul Dumitru Dâmbu

Șeful Secției Penale de la Tribunalul Suceava , procurorul Dumitru Dâmbu,  a fost urcat în duba Jandarmeriei și dus la București. Având alături jandarmi de la Trupele Speciale ale Brigăzii de Jandarmi, acesta a ieșit zâmbind de pe ușa instituției unde lucrează după ce biroul său a fost percheziționat de procurorii DNA.

Magistrații de la DNA central au ridicat înscrisuri, documente și alt material probatoriu pe care l-au luat la București.

La ieșirea din sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorul Dumitru Dâmbu a spus că nu știe ce caută magistrații bucureșteni și nici pentru ce este acuzat.

Nu știu ce caută”, a spus Dâmbu. Întrebat dacă au fost ridicate documente, Dâmbu a spus: „Bineînțeles” .

Pe parcursul perchezitiilor la biroul de la Parchetul de pe Lângă Tribunalul Suceava, procurorul Dumitru Dâmbu a fost asistat de avocatul Viorica Vargan care nu a vrut sa declare nimic atât la intrarea în sediu, cât și la ieșire.

Procurorii DNA au mai făcut percheziții la apartamentul unde locuiește Dâmbu, dar și la locuinţele a  doi judecători din Rădăuţi, Bărbuţă Bogdan şi  Prandea Daniela care de asemenea au fost duşi la audieri la Bucureşti.

Tot la sediul DNA au mai fost  duşi, avocatul Isabela  Vega, cea care îl reprezenta pe controversatul  om de afaceri Arcadie Plămadă, acesta din urmă cercetat pentru că a intrat în posesia  sediului bibliotecii din Rădăuţi într-un mod neortodox .

Percheziţii au fost efectuate şi la locuinţa şi biroul omului de afaceri Costel Babiuc, acesta fiind cunoscut ca unul din susţinătorii sportului rădăuţean,organizator al competiţiei Nicodemus Babiuc.    Alte percheziţii au fost efectuate la şeful Sectorului  Poliţiei de Frontieră ,comisarul Mihai Prelipcean care urma să fie dus de asemenea la audieri la sediul DNA.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA)   au efectuat 14 percheziţii în municipiile Suceava şi Rădăuţi, dar şi în alte localităţi sucevene, într-un dosar ce vizează fapte de corupţie judiciară, acestea având loc la sediile unor instituţii judiciare, societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*