Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Ministrul Transportului a cerut reconfigurarea sensului giratoriu „Zidul morţii”

Ministrul Transporturilor Dan Șova a cerut, joi, firmei  SCCF Iași, după ce a vizitat  „Zidul Morţii”-  pilonul şoselei de centură amplasat în mijlocul DN 17 , să se renunţe la bordurile din proiect, care ar putea genera accidente rutiere.

Șova a spus că va fi nevoie de adoptarea unor soluţii pentru evitarea producerii de noi accidente în zonă după ce în noiembrie 2012 şi ianuarie 2014 s-au produs două accidente soldate cu patru morţi.

Ministrul  a solicitat reprezentanţilor constructorului  SCCF  Iaşi să amplaseze de-a latul carosabilului benzi rezonatoare şi să ilumineze corespunzător zona.

Bordurile în jurul stâlpului nu mai sunt eficiente, trebuie desfiinţate pentru că sunt total depăşite, în Maramureş şi prin Bihor se desfiintează din cauza accidentelor… Intră şoferul cu roata în ele, fie îşi distrug maşinile, fie se răstoarnă ! Mai bune sunt aceste panouri de plastic New Jersey, intră în ele, le dărâmă, dar oricum opreşte maşina…”, a spus Șova.

Constructorii au precizat că vor discuta viitoarea amenajare cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere. În opinia ministrului,  respectivul pilon va fi luminat, iar înainte de acest sens giratoriu se vor monta elemente de avertizare.

Important este să nu se mai producă accidente, iar şoferii să încetinească din timp”, a spus Şova.

Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava au început în 2008 şi ar fi trebuit să fie finalizate în 12 iulie 2012.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*