Luni 30 Septembrie 2024, Actualizat acum 273 zile 12:00 am

Percheziţii în locuinţele unor contrabandişti din judeţul Suceava. Prejudiciul este 40.000 de lei

Percheziţii, joi, în judeţul Suceava şi în Bucureşti. Poliţiştii din cadrul IPJ Suceava, Serviciul de Investigare a Fraudelor – Biroul de combatere a fraudelor vamale, împreună cu luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale IPJ – Suceava , au efectuat un număr de 5 percheziţii domiciliare (3 perchezitii pe raza judetului Suceava şi 2 pe raza mun. Bucureşti), in cadrul unui dosar, aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

In cauză se efectuează cercetări faţă Sotirachi G., 47 de ani, din municipiul Bucureşti, fără forme legale în sat Călineşti, comuna Şerbăuţi, judeţul Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, faţă de Nicolai N., de 51 de ani, din comuna Şerbăuţi, judeţul Suceava şi Mihai N., de 39 de ani, din comuna Şerbăuţi, judeţul Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate următoarele: 2.980 ţigarete marca fără timbru fiscal;1 Hard disk; 3 laptop – uri; 15 telefoane mobile; 3 carduri de memorie; 1 unitate centrala PC; mai multe inscrisuri care intereseaza cauza.

Astfel, prin activitatea infracţională derulata in sfera traficului ilicit cu ţigarete, s-a creat bugetului consolidat al statului un prejudiciu in valoare de aproximativ 40.000 lei.

Acţiunea a fost realizata cu suportul de specialitate al  Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă Bucureşti, precum si cu sprijinul D.O.S.- S.O.S. Suceava. În urma materialului probator administrat, Sotirachi G.  a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava. Cercetările sunt continuate, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*