Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Suceava se pregăteşte de război. Autorităţile lucrează la plan

Primăriile şi Consiliul Judeţean trebuie să întocmească, până pe 14 martie, planul de mobilizare şi proiectul bugetului de război solicitate de Guvern.
Autorităţile din judeţ vor analiza toate aspectele acestui plan, de la starea adăposturilor până la aprovizionarea cu alimente şi utilităţi.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor , a declarat, joi, că aceste acţiuni „nu au neapărat legătură”cu situaţia din Ucraina, dar că “e bine să fim pregătiţi”.


Îi asigur pe toţi cetăţenii că administraţia judeţeană va trata foarte serios situaţia, în caz că lucrurile ajung în situaţie de razboi. Un stat precum România, membru UE şi NATO, are obligaţia de a pregăti acest tip de situaţie posibilă. Până pe 14 martie, trebuie să facem propuneri pentru Guvern, în sensul de a asigura resurselor şi de a identifica toate elementele locale pe linie militară şi siguranţă publică. Va trebui să vedem toate adăposturile civile şi tot ceeea ce ţine de partea de carburanţi şi alimente. Sper să nu fie cazul să şi aplicăm aceste lucruri. Dar, situaţia fiind inflamată în teritoriile de la est de România, cred că e bine să se revadă planurile pentru situaţii de război. Trebuie să fim pregătiţi şi românii să fie protejaţi. Planul de mobilizare în caz de razboi este valabil tot timpul şi trebuie reactualizat”, a spus Nechifor.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Alertă la graniță: Guvernul a cerut ca Suceava să se pregătească de război - Video Stiri
  2. Suceava se pregateste de razboi | Tfm Portal - Stiri, Articole, Felicitari
  3. România se pregătește de război! Militarii din Suceava sunt în alertă maximă - Video Stiri.com
  4. ROMANIA SE PREGATESTE DE RAZBOI. GUVERNUL A CERUT ASTA in urma cu cateva momente | BestVines

Lăsați un comentariu

*