În anul 2013, la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava au fost înregistrate 505 unităţi din industria alimentară, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Vasile Semeniuc. Este vorba despre o unitate cu obiect de activitate în domeniul cărnii şi produselor din carne; 18 din domeniul laptelui şi produselor din lapte şi 5 în cel al mierii de albine. În perioada la care facem referire, în evidenţa instituţiei sanitare veterinare sucevene au intrat 271 unităţi de alimentaţie publică, precum şi altele 264 pentru comercializarea alimentelor. Nu în cele din urmă, în 2013 au fost înregistrate, pentru vânzarea directă, 138 de unităţi. Pe de altă parte, pe durata aceluiaşi an, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au emis 130 de ordonanţe de interzicere şi 16 ordonanţe de suspendare a activităţii supuse controlului sanitar veterinar.
Semeniuc a mai spus că, în judeţul Suceava, au fost desfăşurate 9 acţiuni transmise prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje(SRAFF). Acestea s-au lăsat cu distrugerea produselor alimentare neconforme, înspre incinerare fiind orientate 17 kg de halva şi 2,9 kg de napolitane.