Marti 08 Octombrie 2024, Actualizat acum 281 zile 12:00 am

Proiectul celor două gropi ecologice de deşeuri menajere se derulează în ritm de melc

Mai multe primării sucevene nu şi-au respectat obligaţiile de a cofinanţa etapizat proiectul Sistem de management integrat al deşeurilor(SMID), circumstanţe în care lucrările trenează, iar execuţia riscă să nu fie dusă la capăt în termenul asumat. Administraţiile locale au  restanţe de plată de 31 de milioane de lei, Primăria Suceava neachitând nimic din suma de 4,5 milioane de lei datorată.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că există riscul va un important proiect pentru Suceava, proiect care rezolvă, din punct de vedere ecologic, foarte multe probleme dificile ale momentului să nu fie terminat. El a spus că în perioada 2011-2013, Consiliul Judeţean a orientat sume către fiecare unitate teritorial-administrativă care face din asociaţia care implementează SMID, iar dacă localităţile în cauză şi-ar fi onorat obligaţiile la scadenţă, în etape, nu s-ar fi ajuns ca datoriile acestora să se ridice la circa 31 de milioane de lei.

După 3 ani de zile în care Consiliul Judeţean Suceava a furnizat aceşti bani înspre bugetele locale, foarte multe localităţii nu au plătit nimic. Şi este vorba despre localităţi cu potenţial, care au avut venituri proprii. De aceea, suntem în situaţia să găsim o soluţie acum, pentru că, în acest fel, dacă plăţile respective nu sunt făcute, riscăm să nu terminăm un important proiect pentru Suceava, proiect care  rezolvă, din punct de vedere ecologic, foarte multe probleme dificile ale momentului”, a spus  Nechifor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*