Vineri 27 Septembrie 2024, Actualizat acum 270 zile 12:00 am

Senator PSD de Suceava:,, Cred că e o prostie dacă va trece această lege a amnistiei,,

Senatorul PSD de Suceava, Neculai Bereanu, consideră „o greşeală” faptul că în Camera Deputaţilor s-au votat modificări la Codul Penal care să aducă „superimunitate”.   
Parlamentarul sucevean a declarat joi, la Suceava că nu este de acord nici cu legea amnistiei care a fost propusă spre adoptare în Camera Deputaţilor.
Cred că e o prostie dacă va trece această lege a amnistiei. Sugerez parlamentarilor PSD din Camera Deputaţilor să nu voteze acest proiect de lege”, a  afirmat Neculai Bereanu. Controversatul proiect de lege care prevede amnistia și  grațierea unor lagi categorii de infractori a fost pus pe ordinea de zi a ședintei plenului Camerei Deputaților de marțea viitoare, 17 decembrie. Este ultimul punct pe ordinea de zi. Adoptarea legii nu este susţinută de opoziţie, dar nici de PNL, care a anunţat chiar prin vocea președintelui partidului, Crin Antonescu,  că este  împotriva proiectului. Mai mult, liberalii au cerut vot deschis la această lege. Şi preşedintele Traian Băsescu a transmis Camerei Deputaţilor rugămintea de a respinge legea. Șeful statului a purtat o discuție telefonică cu preşedintele Camerei Deputațilot , Valeriu Zgonea, căruia i-a trimis şi o scrisoarre. După discuții contradictorii, Legea amnistierii a fost scoasă de pe ordinea de zi a sesiunii de vot final a Camerei Deputaţilor. Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, și Bogdan Ciucă, președintele Comisiei Juridice din Cameră, au declarat pentru HotNews.ro că proiectul legii amnistiei a rămas pe ordinea de zi a ședinței de săptămâna viitoare pentru că dezbaterea de marți a legii a fost suspendată, iar proiectul nu a fost retrimis la comisii. Ca atare, potrivit procedurilor parlamentare, cei doi susțin că proiectul rămâne pe ordinea de zi pentru viitoarea ședință, când se va lua o decizie asupra ei.

“În acest moment nu există o decizie politică dacă se va dezbate săptămâna viitoare în plen”, a spus Ciucă, în timp ce Zgonea a declarat că “proiectul legii amnistiei poate fi dezbătut saptămâna viitoare, peste două săptămâni sau poate să aștepte mult și bine”.

.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*