Duminică 19 Ianuarie 2025, Actualizat acum 18 zile 12:00 am

Conţac de la Botoşani a finalizat un drum semnat pe vremea lui Flutur și inaugurat de Nechifor

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, a fost prezent luni, la orele amiezii, în localitatea Moldova Suliţa unde a avut loc recepţia proiectului “Modernizarea DJ 175, km 30+800-30+900, 31+090-32+625, 35+900-39+000, Pojorâta –Izvoarele Sucevei, judeţul Suceava”, MIS-ETC 777, semnat între Consiliul Judeţean Suceava, în calitate de beneficiar şi S.C. Transporturi Auto S.A. Botoşani, în calitate de constructor.  Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Județean, proiectul finanţat în cadrul Programului Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013,  în valoare de 8.402.340,29 lei, a fost finalizat la data de 8 noimebrie 2013. Lucrările au fost demarate cu succes în cadrul acestui proiect de investiţii după cum urmează: lungimea drumului modernizat – 4,735 km, şanţuri protejate cu dale din beton – 4100 ml, podeţe transversale – 2 buc, podeţe la drumuri laterale – 6 buc, reparaţii podeţe – 10 buc, ziduri de sprijin din gabioane – 163 ml. Finanțarea a fost începută pe când se afla la conducerea CJ, Gheorghe Flutur. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, a apreciat că lucrările la acest obiectiv de investiţii sunt de calitate foarte bună şi de referinţă pentru judeţ.

Lucrarea este de calitate foarte bună, este una din lucrurile de referinţă din judeţ pentru că această structură din beton va permite în perioada următoare o utilizare eficientă. Aici, avem şi trafic greu pentru că e zonă de munte, e zonă de transport cu gabarit ridicat, însă această combinaţie care presupune şi şanţuri de protecţie laterală, presupune şi structură din beton ne asigură toate condiţiile ca această structură să poată fi folosită” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, domnul Cătălin Ioan Nechifor.

În viitorul apropiat Consiliul Judeţean Suceava va avea în vedere găsirea unei finanţări în cadrul aceluiaşi Program Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova pentru a putea închide punctul de frontieră.

 “Pentru viitorul apropiat, tot pe o componentă legată de Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova, va trebui să mai găsim o finanţare astfel încât să închidem punctul de frontieră. Astăzi putem spune cu certitudine că de la intersecţia cu drumul DN17, de la Pojorâta până aici în Moldova Suliţa şi spre Izvoarele Sucevei avem tronson legat fiind vorba de câteva localităţi importante, Pojorâta, Fundu Moldovei, Breaza, Moldova Suliţa şi Izvoarele Sucevei, care de ani de zile au fost lăsate cumva mai deoparte. Preocuparea a fost ca din aceşti bani care sunt pe legătura cu Ucraina să putem fructifica o investiţie foarte importantă, şi cred, aşteptată de cei care trăiesc în aceste localităţi” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava,  Cătălin Ioan Nechifor.

Alături de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava s-a aflat prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, directorul Direcţiei Judeţene Drumuri şi Poduri, Avădănii Radu, dirigintele de şantier şi constructorul. Până aici am spus ce se spune în comunicatul de presă trimis ziariștilor. Ce nu se spune și trebuie să amintim este că proiectul a fost semnat în 2 martie 2012,când încă la șefia Consiliului Județean Suceava se afla Gheorghe Flutur. Prioiectul a fost semnat între Gheorghe Flutur și ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului de la acea vreme, Cristian Petrescu, și prevedea proiectul pentru modernizarea unei porţiuni din drumul judeţean care face legătura între Pojorâta şi Izvoarele Sucevei.

La acea vreme,Flutur declara că valoarea  proiectului este de aproape 3 milioane de euro, fondurile fiind asigurate prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova. Investiția presupunea betonarea  unei porţiuni de drum de cinci kilometri.

„Este un prim proiect pe un drum care modernizează o zonă care aşteaptă de mult ieşirea din noroi, şi mă refer aici la zona comunei Izvoarele Sucevei. Modernizăm un drum care ne va ajuta să legăm această parte de ţară de Ucraina, prin punctul de trecere a frontierei de la Izvoarele Sucevei. Şi în acest fel legăm zonele Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei de Ucraina”, declara presei locale la acea dată, Gheorghe Flutur.

 Până la granița cu Ucraina au mai rămas încă 5 kilometri așa că se așteaptă o nouă finanțare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*