Sâmbătă 18 Ianuarie 2025, Actualizat acum 17 zile 12:00 am

Trei secții și farmacia Spitalului Județean inaugurate în prezența lui Cătălin Nechifor

La Spitalul Județean Sf.Ioan din  Suceava au fost inaugurate,  zilele trecute,  trei secții precum și farmacia unității spitalicești.

Vasile Rambu, directorul spitalului

Vasile Rambu, directorul spitalului

Evenimentul nu a fost maract cu mare fast, ci a fost prezent doar președintele Consiliului Județean Suceava, directorul Spitalului, Vasile Râmbu, directorul adjunct, Doina Motan-Ganea și medicul Tiberiu Brădățan care este și purtătorul de cuvânt al unității.  Pe rând au fost trecute în revistă cele trei secții și farmacia, iar la fiecare cei responsabili respectiv medici au ținut să aducă precizări la fiecare secție în parte.

Dincolo de bucuria cadrelor medicale care abia la mai bine de 20 de ani de Revoluție au reușit să se bucure de modernizarea acestora, este și mulțumirea pacienților care așa cum ne spunea chiar o femeie internată la Secția de Cradiologie ,,când vezi că este așa frumos îți e drag să stai internată în spital,,.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a  văzut cum au fost reabilitate  secţiile neurologie, cardiologie şi ORL, precum şi a farmaciei Spitalului Judeţean.

De altfel, dincolo de reabiliare au fost inaugurate două săli de operații, săli care vor fi utilizate pentru realizarea intervențiilor chirurgicale din specialitățile ORL și OMF –Oro-maxico-facial.

Medicii au susținut că aceasta încheie cu succes activitatea de rebovare și reabilitate a Blocului Operator –unul din sectoarele importante ale Spitalului Județean . Început acum trei ani, procesul de reabilitare și renovare a dorit să alinieze sălile de operații ale unității spitalicești la standarde europene, atât din punctul de vedere al infrastructurii cât și al dotării cu aparatură, echipamente și instrumentar. În ultimii trei ani s-au realizat peste 1.100 de intervenții /an din care 75 la sută în sfera ORL și 25 la sută –OMF. Obiectivele la Secția ORL și OMF  au urmări realizarea unor circuite funcționale pentru personal, pacienți și materiale și echipamente din dotare, realizarea unor spații pentru dotarea tehnică și realizarea în condiții optime a actului operator, încadrarea în standarde privind materialele utilizate pentru păstrarea condițiilor de asepsie specifice și respectarea personalului neautorizat.

Medicii lucrează cu aparatură nouă.

Cu un scaun stomatologic din anii 70 ,masă de operații și lampă chirurgicală din aceeași epocă, fără să existe în dotare un fibrobronhoscop, un esofagoscop,un unit ORL sau un aparat de anestezie performant , este greu , chiar imposibil , să facă față patologiei specifice ORL și OMF. La secția ORL reabilitarea a avut în vedere îmbunătăți rea condițiilor hoteliere , a spațiilor de diagnostic și tratament dar și realizarea unui bloc operator mic, în cadrul secției, format din două săli de operație și toate anexele necesare pentru asigurarea circuitelor funcționale.

Realizarea circuitelor în interiorul acestui bloc operator corespunde tuturor cerințelor standardelor europene. Odată cu modernizarea acestor secții se urmărește și stoparea migrării personalului medical în alte țări din UE. Și Secția Cardiologie a avut parte de o reparație capitală și care a inclus inclusiv refacerea spațiului hotelier, zugrăveli, tapetare pereți, geamuri din termopan și recompartimentarea saloanelor, achiziția de mobilier bor, racordarea la rețeaua de internet a spitalului a tuturor saloanelor, instalarea de cablu de televiziune în saloanele cu două paturi și rezervele de 1 pat.

Concomitent cu reparațiile capitale au fost achiziționate 10 monitoare pentru supravegherea funcțiilor vitale la pacienții critici internați în sectorul de terapie intensivă cardiologică și o stație centrală de supraveghere la care vor fi cuplate cele 10 monitoare.  Reabilitare și dotare a avut loc și la Secția de Neurologie a Spitalului. Și cea de-a patra investiție a fost la farmacia spitalului unde cadrele medicale lucrează ca în Occident.

Investiţiile s-au ridicat la valoarea de 440.000 de euro, după cum a precizat managerul unităţii, Vasiel Râmbu care  a mai precizat că dotările şi reparaţiile făcute anul trecut la Spitalul Judeţean s-au ridicat la 3,5 milioane de euro.

Președintele CJ, Cătălin Nechifor a ţinut să felicite conducerea şi angajaţii spitalului, adăugând că unitatea va beneficia în continuare de investiţii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*