Vineri 20 Septembrie 2024, Actualizat acum 263 zile 12:00 am

Amendaţi pentru că au tăiat copacii, dar nu au reîmpădurit terenul

Un control efectuat de inspectorii ITRSV Suceava în zona de munte a judeţului a scos la iveală zeci de nereguli, de la zeci de hectare de teren forestier care nu au fost reîmpădurite după exploatare, la tăierea ilegală a sute de metri cubi de masă lemnoasă.

Şeful Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare, Daniel Constantin Coroamă, a declarat că în urma controlului recent finalizat, au fost întocmite 7 sesizări penale, pentru prejudicii de peste 100.000 lei.

Un număr de 6 sesizări penale au fost întocmite pentru că lucrările de împădurire nu au fost executate în termen, iar altă sesizare pentru folosirea dispozitivului de marcat contrar normelor. În plus, au fost aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 47.300 de lei”, a precizat şeful ITRSV Suceava.

În urma controlului ITRSV, personalului silvic al ocolului privat i s-a imputat o cantitate de 288 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 55.000 lei, un tehnician silvic a fost retrogradat la funcţia de pădurar, iar altor trei angajaţi li s-a diminuat salariul pentru o perioadă de 2 luni.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*