Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Toţi medicii din România vor fi verificaţi, în urma cazurilor scandaloase din ultima perioadă

După ce au fost descoperite mai multe persoane care erau angajate ca medici deşi nu aveau studiile necesare, cazul Ralucăi Bîrsan care lucra într-un spital de stat a umplut paharul autorităţilor! Colegiul Medicilor din România şi Ministerul Sănătăţii au încheiat un protocol de colaborare. Astfel, toţi medicii din România vor fi verificaţi.

Colegiul Medicilor din România şi Ministerul Sănătăţii au încheiat un protocol de colaborare, prin care se obligă să verifice riguos documentele şi statutul medicilor care profesează în spitalele din România, cu scopul de a evita apariţia altor cazuri asemănătoare celui al falsei doctoriţe ginecolog, Raluca Bîrsan, potrivit ziarulevenimentul.ro.

Astfel, vor fi actualizare bazele de date cu toţi medicii care profesează în ţară.

Colegiul Medicilor şi Ministerul Sănătăţii se vor informa reciproc după fiecare sesiune de examene, vor comunica datele şi informaţiile în legătură cu dreptul la liberi practică al medicilor, specialitățile și calificările profesionale dobândite de aceștia, sancțiunile aplicate, existența unor avize și autorizări, informările și atenționările primite prin sistemul IMI, dar şi alte informaţii asemănătoare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*