Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Transporturi ilegale de lemn confiscate de polițiștii suceveni

Mai multe transporturi ilegale de lemn au fost confiscate de polițiștii suceveni. La 14.02.2019, ora 11.10, o patrulă din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei a oprit pentru control, pe DC Dornișoara din comuna Poiana Stampei, autoutilitara condusă de un localnic de 40 de ani care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 3,10 m.c. lemn de foc de esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 340 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Dorna Candrenilor.

La 14.02.2019, în jurul orei 13.00, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control, pe DJ 176 din comuna Moldovița, autoutilitara condusă de un bărbat de 26 de ani, din comuna Sucevița, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 1,80 m.c. lemn de foc de esență foioase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 288 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Vama.

La 14.02.2019, ora 19.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control, pe DN 17A din comuna Sucevița, autoutilitara condusă de un localnic de 43 de ani care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 3,14 m.c. lemn de foc de esență foioase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 502 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

La 15.02.2019, ora 03.40, o patrulă Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control pe DJ 176, din comuna Vatra Moldoviței, autoutilitara condusă de un bărbat de 36 de ani, din comuna Moldovița, care transporta material lemnos.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul materialului lemnos transportat și cel înscris în avizele de însoțire prezentate de conducătorul auto, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că bărbatul transporta în plus 4,45 m.c. lemn rotund de esență rășinoase ce nu corespundea specificațiilor din avizele de însoțire prezentate.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 1.565 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*