Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Revolta unei tinere din Câmpulung, bolnavă de scleroză multiplă, faţă de statul român: „Nu merită să mă omor din cauza voastră“

O tânără scriitoare din Câmpulung Moldovenesc, Ioana Laura Florescu, îşi strigă revolta faţă de un sistem medical şi social ineficient din România – care te face uneori să-ţi doreşti moartea, scrie Adevarul.ro.

Ioana Laura Florescu este bolnavă de scleroză multiplă, o boală implacabilă căreia încearcă să-i facă faţă cu umor negru faţă de soartă, dar mai ales faţă de statul român care nu oferă niciun fel de înţelegere pentru oamenii loviţi de suferinţă.  Mai mult, România i-a retras dreptul la ajutorul de handicap pentru c-a încasat suma de 260 lei din scrierea unei cărţi.  Laura povesteşte pe Facebook cum decurge viaţa ei de câţiva ani, în chinuri, gemând de durere, pusă în situaţia de a descurca doar cu o brumă de bani.

„Când m-am mutat la Câmpulung la bunica eram proaspăt divorţată, diagnosticată cu scleroză multiplă de vreo 3 ani, deprimată cu tendinţe sinucigaşe, nu aveam niciun ban, niciun venit, plm. Am stat la mii de cozi să intru cumva la ajutorul de handicap”

Citeste mai mult: adev.ro/pmmb4l


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*