Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

O copilă de 9 ani din Suceava va beneficia de un transplant de plămâni la o clinică din Italia. Mama ei s-a rugat să nu ajungă să-şi îngroape copila

Miracol pentru Ileana. Mama fetiţei de 9 ani s-a rugat să nu ajungă să-şi îngroape copila, iar rugăciunile sale au primit răspuns. Ileana a ajuns la spital la 3 ani şi atunci mama ei a aflat că micuţa suferă de o boală gravă. Din acel moment, femeia s-a rugat continuu să se întâmple un miracol şi fetiţa ei să fie salvată, scrie Observator.tv.

Ileana Micuţaru, în vârstă de 9 ani, din Poiana Micului, suferă de boala genetică mucoviscidoză, dar are şansa de a beneficia de un transplant de plămâni la o clinică din Italia. Ministerul Sănătăţii din România a aprobat decontarea costurilor.

like facebook, suceava, news, stiriMedicii italieni au solicitat pentru copil investigaţii medicale suplimentare, care au fost efectuate, iar rezultatele au fost transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Suceava la Spitalul Papa Giovanni XXIII din Bergamo. “Suntem în corespondenţă cu clinica din Italia. La solicitarea lor, copilul a fost evaluat la o clinică pediatrică din Iaşi şi vom transmite rezultatul medicilor italieni.”, a declarat directorul executiv al DSP, dr. Liliana Grădinaru, citată de Monitorul de Suceava.

Miracol pentru Ileana, costurile transplantului vor fi suportate de Ministerul Sănătăţii

După transmiterea documentelor, dacă doctorii din Italia vor aprecia că Ileana este eligibilă pentru transplant, o vor trece pe lista de aşteptare, iar în momentul când va fi programată pentru intervenţia chirurgicală spitalul din Bergamo va informa autorităţile sanitare din România asupra costurilor exacte. La o primă estimare, italienii au spus că ar fi vorba despre aproximativ 30.000 de euro.

“Când va fi programată pentru operaţie, dosarul va ajunge la Ministerul Sănătăţii, care va suporta integral costurile.”, a mai spus dr. Grădinaru.

Ileana a fost diagnosticată cu mucoviscidoză de la vârsta de 3 ani. De atunci a fost monitorizată şi tratată constant în spitalele din Suceava şi Iaşi pentru afecţiunile asociate bolii. În 2016 starea copilului s-a deteriorat atât de mult încât a primit recomandare de transplant pulmonar. La Spitalul Judeţean de Urgenţa Suceava i s-au făcut mai multe investigaţii medicale necesare pregătirii în vederea transplantului, iar DSP Suceava a început demersurile pe lângă Agenţia Naţională de Transplant din România. Documentaţia a fost aprobată, după care a fost trimisă de către DSP către Clinica AKH Viena.

În afară de costurile operaţiei, după transplant, vor urma alte cheltuieli pentru familia Ilenei, toate urmând să fie acoperite de aceasta. De aceea, pentru ajutor, a fost iniţiată o campanie de donaţii pe facebook. Donaţiile se pot face în următoarele conturi deschise pe numele
Micuţaru Dispina:
RO77BRDE340SV65689873400(euro) sau RO91BRDE340SV65754583400(lei).


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*