Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Deputatul Alexandru Rădulescu: șoseaua de centură a Sucevei va fi finalizată, așa cum se va întâmpla și în cazul DN18, precum și în cazul centurii ocolitoare a Rădăuțiului

Deputatul PSD Alexandru Rădulescu susține că șoseaua de centură a Sucevei va fi finalizată, așa cum se va întâmpla și în cazul DN18 (o legătură importantă a județului cu vestul țării), precum și în cazul centurii ocolitoare a Rădăuțiului.

El a ținut să facă aceste afirmații în contextul în care deputatul PNL Daniel Cadariu susținea contrariul în privința acestor investiții.

„Departe de mine gândul de a intra într-o dispută nominală cu vreunul din parlamentarii liberali suceveni, dar atunci când sunt citat și mai ales când cel care o face își fundamentează spusele doar pe o măruntă demagogie politică și pe o denaturare voită a adevărului și nicidecum pe fapte și cifre, sunt nevoit să aduc unele lămuriri. Aș dori să-i evidențiez distinsului parlamentar liberal sucevean, fost omolog al meu în funcție administrativă, că dacă ar fi vrut să se exprime obiectiv asupra stadiului in care se află lucrările de construcție a șoselei de centură a Sucevei, ar fi trebuit inițial (cum am făcut și eu), să ceară o informare de la instituția abilitată – DRDP Iași. Ar fi aflat că, în data de 21 august 2018, contractul de execuție al acestei lucrări a fost atribuit unei asociații de societăți ce a câștigat licitația cu suma de 61.265.774, 05 lei fără TVA. Termenul de execuție este de 9 luni lucrătoare (vremea fiind determinantă în activitatea de șantier). Deci cifra de 110.000.000 necesară finalizării acestei lucrări, avansată de parlamentarul liberal, este doar o încercare de măsluire tendenţioasă a realităţii.
Pentru finanțarea acestui obiectiv în bugetul pe 2019 al Ministerului Transportului a fost prevăzută, așa cum am spus, suma de 47.000.000 lei, restul urmând a fi achitat în funcție de momentul finalizării lucrărilor, tot din resurse bugetare.
Spusele d-lui parlamentar liberal exprimă adevărul (presupun că în mod involuntar), doar când afirmă că primul tronson al acestei șosele (Șcheia-Pătrăuți), a fost finalizat și dat în funcțiune în august 2013 de către un guvern social-democrat și o conducere social-democrată a Consiliul Județean Suceava. Referitor la acest subiect, aș dori să-i sugerez colegului liberal să răsfoiască presa vremii, când România avea un guvern portocaliu PDL și când aceeași culoare o avea și conducerea Consiliului Județean Suceava. Ar vedea că în 18 Iunie 2011, șeful dumnealui afirma că acest tronson va fi finalizat până la sfârșitul anului respectiv. A fost o exprimare utopică (pentru a folosi un eufemism), ca și cea prin care promitea, în campania electorală din primăvara anului 2016, finalizarea completă a șoselei în 6 luni în cazul în care va câștiga șefia Consiliului Județean Suceava.
În esență, sucevenii trebuie să știe că în acest an, prin implicarea guvernului, a senatorului Ioan Stan și a celorlalți parlamentari social-democrați suceveni, șoseaua de centură a Sucevei va fi finalizată, așa cum se va întâmpla și în cazul DN18 (o legătură importantă a județului cu vestul țării), precum și în cazul centurii ocolitoare a Rădăuțiului și sperăm că și în cazul celor 8 drumuri județene finanțate de guvernul PSD-ALDE al României, dar aflate în gestiunea Consiliului Județean Suceava”, susține Rădulescu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*