Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Deputatul Daniel Popescu: Constituirea Alianței „2020 USR PLUS” este primul gest de unitate politică reală după recenta celebrare a Centenarului Marii Uniri și a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române

Parlamentarul Daniel Popescu, originar din județul Suceava și ales deputat în Circumscripția nr. 43 – Diaspora, în prezent vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, a fost prezent în calitate de membru la ședința Comitetului politic al USR din data de 2 februarie 2019, când a fost hotărâtă prin vot formarea Alianței „2020 USR PLUS” în vederea participării la alegerile europarlamentare din data de 26 mai 2019. Deputatul USR consideră extrem de salutară decizia USR și PLUS de a se reuni într-o alianță care să reprezinte principala forță de opoziție din România la actuala guvernare.

like facebook, suceava, news, stiriDupă întâlnirea Comitetului Politic al USR și a Consiliului Național al PLUS din data de 2 februarie 2019, USR şi PLUS au decis ca cele două partide să formeze alianța electorală “Alianța 2020 USR PLUS” pentru a candida împreună la viitoarele alegeri europarlamentare, care vor avea loc pe data de 26 mai 2019. Decizia vine pe fondul mai multor luni de discuții și negocieri, în care conducerile celor două partide au căutat să găsească cea mai bună formă de colaborare politică, în vederea constituirii unei opoziții reale și puternice la actuala guvernare.

„Șansele Alianței 2020 USR PLUS de a obține un scor bun la viitoarele alegeri sunt acum sensibil mai mari decât dacă cele două partide ar fi ales să candideze separat. Forța stă în unitate. De aceea consider că cea mai bună decizie politică a anului care tocmai a început este constituirea acestei Alianțe. Și sunt convins că electoratul care ar vota USR și/sau PLUS la alegeri vede această colaborare ca pe un lucru absolut firesc, date fiind viziunea și obiectivele noastre comune”, a precizat deputatul Daniel Popescu.

Cu toate că ședința din 2 februarie a Comitetului politic al USR a fost una extrem de intensă și complexă, rezultatul foarte clar al votului a demonstrat înțelepciunea și maturitatea politică a membrilor. Temerile și îndoielile caracteristice constituirii oricărui parteneriat au fost depășite de încrederea celor din USR și PLUS în succesul comun de la alegerile din 26 mai. Entuziasmul care a urmat după constituirea alianței nu face decât să întărească acest lucru.

În cadrul ședinței Comitetului politic al USR, deputatul Daniel Popescu a acordat un vot favorabil protocolului de formare a alianței electorale USR PLUS, în baza consultării prealabile cu președinții și membrii filialelor din județul Suceava și din Diaspora, care s-au exprimat prin vot electronic secret cu o zi înainte de ședința Comitetului politic. Demn este de menționat în acest context că numărul de membri și de filiale USR de pe teritoriul județului Suceava este în creștere, ceea ce face ca succesul electoral al alianței să aibă premise foarte pozitive cel puțin în acest județ.

„Reunirea celor două partide politice într-o alianță electorală în perspectiva europarlamentarelor din 26 mai 2019 este primul pas foarte important în direcția constituirii unei alternative reale la actuala putere politică și la „sub-guvernările” incompetenței, hoției și parvenitismului, care s-au succedat în ultimii 30 de ani. A fost nevoie, se pare, de timpul unei întregi generații pentru a fi puse în sfârșit bazele unei forțe politice care propune o guvernare modernă, competentă și eficientă, întemeiată în mod real pe domnia legii și pe statul de drept”, a încheiat deputatul Daniel Popescu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*