Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Sfaturi pentru organizarea casei – Cum poți avea mai mult loc în cămară?

Un loc necesar într-o casă este cămara. Aceasta dacă nu este bine amenajată poate fi un adevărat haos. Îți poți imagina cum arată o cămară fără rafturi, în care lucrurile sunt claie peste grămadă? Cu siguranță rafturile într-o cămară sunt foarte utile, sunt o necesitate. Există multe avantaje oferite de o cămară bine organizată și aici nu ne referim doar la folosirea eficientă a spațiului. O cămară frumoasă, în care este ordine, poate arăta ca un mic magazin alimentar. Organizarea acestui spațiu îți oferă posibilitatea de a vedea imediat ceea ce ai, ce s-a consumat, ce trebuie cumpărat.

Cu un sistem de rafturi de depozitare din metal îți poți așeza toate produsele din cămară în ordine, astfel încât să le găsești imediat. Acesta este un mod practic de a menține ordinea, mai ales că aici sunt o sumedenie de lucruri, ca de exemplu: borcane, conserve, pungi cu făină, sticle cu apă, cutii cu bere, sticle din plastic cu sucuri, etc. Poți folosi diferite suporturi pentru sticle, sau anumite sisteme de care să poți agăța obiecte.

rafturi si camari , stiri, suceava

Fiecare cămară trebuie să aibă diferite produse, plasate pe categorii, în funcție de preferințele individuale. De exemplu poate fi un raft cu produse alimentare, cu fructe și legume, un raft cu sticle de ulei diferite (ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline) sau cu sticle de oțet, bere, vin, sucuri și apă minerală, un raft cu paste și cereale, un raft pentru conserve, borcane de dulceață, murături, ardei iuți și pastă de roșii, un raft cu plante medicinale pentru ceaiuri, cu zahăr și cafea și altele.

O idee bună ar fi să folosești coșuri drăguțe în care să pui diverse lucruri. De asemenea poți utiliza și cutii din plastic sau lădițe care au dimensiuni potrivite, acestea fiind poziționate pe rafturi sau sub rafturi. În acestea poți pune diferite produse ambalate, borcane cu paste, sare, zahăr, sticle de ulei, de oțet și altele.

rafturi si camari , stiri, suceava

Pe anumite rafturi, mai la îndemână, se pot pune produsele folosite în mod frecvent. Acestea se aleg în funcție de fiecare persoană în parte. Produsele se așază ordonat, după preferință. După cum spuneam sunt necesare câteva articole pentru depozitarea acestor produse care se țin în cămară. Este bine să faci o listă cu ceea ce ai nevoie, dar indiferent ce alegi – cutii, borcane, recipiente care se închid etanș sau alte articole de acest fel – este important ca acestea să fie de calitate și durabile în timp. Desigur contează și prețul, dar asta nu înseamnă să achiziționezi la repezeală articole de calitate îndoielnică.

Indiferent de ce produse ai nevoie pentru cămara sau bucătăria ta, listele sunt de ajutor.  Le realizezi acasă și astfel nu vei uita ce ai de cumpărat. Poți face liste cu alimente, produse fel de fel, cu ingrediente pentru preparatele culinare pe care îți dorești să le faci, cu băuturi și produse pentru consum. Trebuie să ții cont și de dorințele celorlalți membri din familie, deci este bine să-i întrebi ce și-ar dori, să te consulți și cu ei. Când vine vorba de alimente, oamenii au gusturi diferite, deci este bine să cumperi ce trebuie și în funcție de ei. O listă cu alimente trebuie să conțină în general fructe, legume, produse sănătoase și proaspete.

rafturi si camari , stiri, suceava

Cămara este un loc în care poți depozita și diverse alte lucruri, de exemplu poate fi o anexă a locuinței, o încăpere nu foarte mică ca o debara, în care să ții produse de curățat sau articole de îmbrăcăminte. Sunt multe lucruri pe care nu vrei să le ții la vedere și nici să le vezi acoperite de praf, de aceea ele pot fi depozitate pe rafturile amenajate într-o cămară. De exemplu ornamentele și instalațiile de lumini pentru bradul de Crăciun se pun în cutii și se păstrează pe rafturi într-o debara. Se pot folosi și saci pentru depozitare, nu doar cutii mari. Dacă ne referim la haine, este necesar un sistem de bare pentru a agăța umerașe cu articole de îmbrăcăminte diferite.

Etichetarea rafturilor pe care ai pus diferite cutii cu produse este necesară pentru a avea o cămară organizată, ordonată și eficientă. Casa nu trebuie să fie aglomerată de multe obiecte, ea trebuie să fie un loc plăcut, odihnitor, în care să te simți confortabil.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*