Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Răsturnare de situație în cazul accidentului în care a murit Gabriela Rîpan. Șoferul nu era drogat

Ștefan Tudor Cârjă, șoferul care a produs accidentul în care a murit suceveanca Gabriela Rîpan, în apropierea localității Florești, de lângă Cluj-Napoca, nu se afla sub influența drogurilor și nici nu consumase alcool, potrivit analizelor toxicologice.

„Urmare accidentului din 21 ianuarie 2019, produs pe DN1 E60, în afara localității Florești, a fost înregistrat un dosar penal, cercetările fiind efectuate in rem cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane, rănirea gravă a conducătorului auto, existând indicii cu privire la existența substanțelor psihoactive în organismul acestuia din urmă. În urma primirii Buletinului de Analiză Toxicologică de la Institutul de Medicină Legală, vă comunicăm faptul că rezultatul este negativ în ceea ce privește existența substanțelor psihoactive sau a alcoolului în organismul șoferului implicat în accident, deși testele inițiale, preliminare, de la unitatea de primiri urgențe, au indicat prezența unei substanțe psihoactive.  Cercetările vor fi continuate de către polițiști sub supravegherea unității de parchet competente,  având în vedere și rezultatul analizelor toxicologice”, potrivit IPJ Cluj.

O tânără, în vârstă de 20 de ani, din Suceava a murit, în noaptea de duminică spre luni, într-un accident rutier produs de iubitul său de 19 ani, aflat sub influența drogurilor, la Cluj.

Cei doi mergeau cu o mașină dinspre Gilău spre Cluj-Napoca, iar la un moment dat a încercat să depăşească un alt autovehicul. Tânărul de 19 ani, din Florești, a pierdut controlul volanului, maşina a derapat pe carosabilul acoperit cu mâzgă şi a lovit un stâlp din metal.

Şoferul a fost grav rănit, iar tânăra studentă de 20 de ani, din Suceava, aflată în maşină, a murit.

Primele teste efectuate au stabilit că șoferul a consumat substanțe interzise.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*