Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Un profesor universitar de la Suceava a folosit propriile invenţii înregistrate la OSIM ca să crească valoarea cherestelei

Profesorul universitar Gheorghe Gutt de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava  a construit o instalaţie de producţie bazată pe şapte invenţii de-ale sale ca să facă cepuri de corecţie pentru înlocuirea nodurilor negre căzătoare din cherestea. Prin înnobilare, creşte valoarea de piaţă a cherestelei, scrie Adevarul.ro.

like facebook, suceava, news, stiriProfesorul Universitar Gheorghe Gutt predă la Facultatea de Inginerie Alimentară a Universităţii „Ştefan cel Mare”. De-a lungul carierei sale academice el a realizat peste 150 de invenţii în domeniile: analitică instrumentală, echipamente pentru valorificarea superioară a deşeurilor de lemn, echipamente pentru încercarea şi caracterizarea avansată a materialelor.

Aşa se explică şi faptul că în anul 2012 a primit Ordinul în grad de Cavaler al Federaţiei Internaţionale a Inventatorilor. Au fost mulţi cei care s-au întrebat ce ar putea să facă instituţia academică de la Suceava cu invenţiile profesorului Gutt.

Citeste mai mult: adev.ro/pkyqvf


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*